Kummaline otsus: Northugi hoitakse Oslo MMil fännidest eemal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter
Petter Foto: SCANPIX

Talvel Vancouveri olümpiamängudel igat karva medaleid võitnud Norra suusaäss Petter Northug on iseenesestmõistetavalt kodumaal äärmiselt populaarne, seetõttu võeti vastu otsus, et Northugi hoitakse viie kuu pärast Norra pealinna Oslo külje all Holmenkollenis peetavate maailmameistrivõistluste ajal fännidest isoleerituna.

Ühtlasi tähendab see, et kõikidel, kes lootsid MMi ajal Northugilt autogrammi saada, võivad selle kohe ära unustada, kirjutab VG.

«Petter ei kirjuta MMi ajal mitte ühtegi autogrammi, loodetavasti saavad inimesed sellest aru,» sõnas Norra suusaliidu mänedžer Åge Skinstad.

Lisaks on korraldajad koostanud detailsed plaanid, kuidas oleks võimalik mulluse MK-sarja võitjat Northugi ilma suurema kärata staadionile ja sealt ära transportida. Norra suusaliit palkas ka eraldi turvamehed, kelle ülesandeks on tagada, et ükski fänn ei pääseks Northugi hotellile lähedale.

«Meil on kõik plaanid tehtud, aga mõistagi on tema marsruut saladus,» selgitas Skinstad.

Skinstad hoiatas, et neljakordset maailmameistrit ja kahekordset olümpiavõitjat kaitstakse võimalikult palju ka pressi ning muude segavate faktorite eest.

Murdmaasuusatamise MK-sarja hooaja esimene etapp sõidetakse 20.-21. novembril Rootsis Gällivares. 2011. aasta maailmameistrivõistlused Holmenkollenis algavad 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles