Raske valik: kes väärib aasta meessportlase tiitlit?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto
Baruto Foto: SCANPIX

Kaks nädalat tagasi kerkis küsimus, kas aasta naissportlase tiitlit vääriks sel hooajal kahel suure slämmi turniiril veerandfinaali jõudnud Kaia Kanepi või Vancouveri OMil hõbeda teeninud Kristina Šmigun-Vähi. Tegelikult on aga veel raskem valida aasta meessportlast. Postimees selgitab, miks.

Ilmselt läheks rebimiseks nelja mehe vahel. Favoriidid on suusataja Andrus Veerpalu, kümnevõistleja Mikk Pahapill, kettaheitja Gerd Kanter ja sumotor Kaido Höövelson alias Baruto.

Kuigi Baruto pole sel aastal turniirivõite saanud, pälvis ta sumomaailmas kõrge tunnustuse, kui ülendati korralike esituste eest ozeki'ks. Aasta meessportase valimisel tõuseksid Baruto aktsiad tunduvalt, kui ta peaks võitma käimasoleva Aki-basho turniiri. Kuna Baruto on juba ühe korra pidanud kaotuse vastu võtma, peaks ta turniirivõiduks tõenäoliselt alistama ala valitseja yokozuna Hakuho.

Kanteri neljas koht Euroopa meistrivõistlustel on küll tugev saavutus, kuid Kanterilt oodatakse alati kõrgeimat autasu, seega ei pruugi kettaheitja šansid aasta sportlase valimisel ülemäära head olla. Võimalusi kahandab ka see, et Kanter ei suutnud ka muudel võistlustel püstitatud eesmärke täita (N: Teemantliiga).

Kümnevõistleja Pahapill erinevalt Kanterist siiski ületas ennast. Euroopa meistrivõistlustel sai Pahapill isikliku rekordiga 8298 neljanda koha, kuid arvestades uue tippmargi püstitamist, võttis Pahapill EMist maksimumi. Mis siis, et oodatud medalit ei tulnud.

Andrus Veerpalu näitas Vancouveri olümpial 50 kilomeetri ühisstardiga klassikasõidus saadud kuuenda kohaga, et hoolimata üsna kõrgest vanusest peavad kõik suusatajad teda kartma. Veerpalu kasuks räägib ka see, et olümpiamängud on kahtlemata eelpool mainitud võistlustest emotsonaalselt võimsaimad.

Keda valiksid aasta meessportlaseks sina? Kas Baruto, Pahapilli, Kanteri, Veerpalu või üldse kellegi viienda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles