Superuudis: Eesti võõrustab U19 jalgpalli EM-finaalturniiri

Oliver Lomp
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu mais kaotas Eesti U19 jalgpallikoondis valikmängus pea täismaja ees Hispaaniale 0:3. Et tulevikus oleksid resultaadid paremad, tuleb noorpallurite arenemiseks luua head tingimused.
Mullu mais kaotas Eesti U19 jalgpallikoondis valikmängus pea täismaja ees Hispaaniale 0:3. Et tulevikus oleksid resultaadid paremad, tuleb noorpallurite arenemiseks luua head tingimused. Foto: Priit Simson

UEFA täitevkomitee kinnitas oma tänasel koosolekul, et Eesti Jalgpalli Liit korraldab 2012. aastal kuni 19-aastaste noormeeste Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri.

U19 Euroopa meistrivõistluste finaalturniir on suurim spordiüritus, mida Eesti taasiseseisvumisest peale korraldanud.

Tegemist on mitmes tähenduses ajaloolise otsusega: tegu saab olema esimese jalgpalli EM-finaalturniiriga Eestis ning ühtlasi saame näha Eesti jalgpallikoondist EM-finaalturniiril mängimas.

Finaalturniirile kvalifitseerub kokku 8 koondist ning turniir peetakse esialgsete plaanide kohaselt 2012. aasta juulis Tallinnas, Rakveres ja Haapsalus.

«2012. aasta kuni 19-aastaste Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri korraldamine on esimene samm Eesti Jalgpalli Liidu plaanist tuua Eestisse tippvõistlusi,» lausus EJLi president Aivar Pohlak. «Soovijaid võistluse korraldamiseks oli 12 ja suurimad konkurendid meile Portugal ja Kreeka, meie eelistamine kinnitab Eesti Jalgpalli Liidu ja Eesti noortejalgpalli positsioonide olulist muutumist Euroopa jalgpallikaardil.»

«Õnnitlen noorjalgpallureid ja treenerid lisaks finaalturniirile ka eilse eelringivõidu puhul ja mul on tõeliselt hea meel, et aastaid ja aastaid sihipäraselt ja ühiskonna- ja inimesekeskselt arendatud noortejalgpall hakkab andma ka tulemusi, sest seegi on noortejalgpallis ülimalt oluline,» ütles Pohlak.

«Turniir toob Eestisse parimad Euroopa noorjalgpallurid, kellest osadel on taskus lepingud tippklubidega, Eurospordi otseülekanded kõikidelt mängudelt annavad küllap ka panuse Eesti tutvustamisele maailmas - see kõik on oluline laiemaltki kui jalgpallilises mõttes,» lisas ta.

Kohtumistest teeb ülekandeid Eurosport ja Eurosport 2.

Tänavu toimus turniir Prantsusmaal (Prantsusmaa võitis finaalis Hispaaniat 2:1), mullu Ukrainas ja tunamullu Tšehhis. Järgmisel aastal peetakse EM Rumeenias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles