Kalev/Cramo hädad: vigastused ja kadunud mees

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Gert Dorbek väänas eile karikamängus jalga, ent loodab juba neljapäeval Ühisliiga mängus taas platsil olla.
Gert Dorbek väänas eile karikamängus jalga, ent loodab juba neljapäeval Ühisliiga mängus taas platsil olla. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna mäng vaheldus nädalavahetusel nagu öö ja päev – laupäeval saadi Balti liigas suureskooriline 88:59 võit Leedu klubi Perlase üle, pühapäeval oldi aga Eesti karikavõistluste veerandfinaalis ootamatult raskustes TTÜ / Kalev II meeskonnaga.


Lõpuks Kalev/Cramo küll võitis sellegi heitluse 71:57, kuid kaotas jalga väänanud Gert Dorbeku. Esialgu pole selge, kui tõsine vigastus Dorbekut tabas, viga saanud liiges teibiti turse vältimiseks tugevalt kinni.

Meeskonna füsioterapeudi Priit Lehismetsa sõnul sai Dorbek siiski jalale toetada ja midagi väga hullu ei tohiks olla. «Esmaspäeval on meil puhkepäev, teisipäeva õhtul soovib ta trennis olla,» rääkis Lehismets ning lisas, et Dorbek on sama jalga varemgi nikastanud.

Kuusmaa oli siiski juhtunust häiritud. «Dorbeku vigastus on eriti halb. Ühena vähestest tegi ta minu juhendamisel kaasa terve ettevalmistuse ja on praegu üks paremas vormis mängija,» märkis ta.

Arbetil probleemid

Kalev/Cramo olukorra muudab keerulisemaks seegi, et möödunud nädalal peetud Balti liiga avamängus sai kerge trauma ka Gregor Arbet.

Laupäeval tegi ta küll Perlase vastu täie jõuga kaasa, ent kubemepiirkonnas lihast venitanud mees tundis pärast kohtumist varasemast suuremat valu. Pühapäeval mängis ta Kalev/TTÜ teise koosseisu vastu vaid kolm esimest minutit.

«Ma ei soovinud algviisikut lõhkuda, seepärast leppisime Arbetiga kokku, et ta teeb soojenduse kaasa ja osaleb karikamängus esimesed kolm minutit,» selgitas Kuusmaa. «Alguses sujuski meeskonnal mäng hästi, kuid mingil hetkel vajus kõik laiali.» Kalevlaste peatreener tunnistas, et karikamängus nähtu pani ta hetkeks vihastama. Vääratust endale siiski ei lubatud.

Seevastu Perlase alistamine tekitas treeneris palju meeldivamaid emotsioone. Pilvedesse ta aga ei kerkinud. «Perlas on Balti liigas ilmselt üks nõrgemaid meeskondi,» hindas Kuusmaa päev varem TTÜ/Kalevi alistanud Leedu klubi.

Vajatakse abi

Kalev/Cramo ootab pikisilmi veel ühe korvialuse mängija saabumist. Juba varem on räägitud, et tegemist on 208 cm pikkuse ning viimastel aastatel Hiinas pallinud ameeriklasega.

Paraku on vahepeal kindlana tundunud leping sattunud kahtluse alla, kuna Eesti poolel mängija saabumist vahendav agent pole nädalavahetusel mängija otsese agendiga ühendust saanud.

Kuna leping pole endiselt allkirjastatud, ei soovi klubi juhtkond mängija nime avalikkuse ette tuua. Samas tiksub iga päev kalevlaste kahjuks. Neljapäeval peavad nad kodus Ühisliiga avamängu Riia VEFiga ja selleks ajaks sooviti meeskonda tugevdada.

VEF pole sugugi kerge vastane. Balti liigas alustas Riia meeskond kahe võiduga, kusjuures mõlemas kohtumises oli keskses rollis hooaja eel Kalev/Cramogi huviorbiidis olnud Valgevene koondise keskmängija Artjom Parahovski. Näiteks pühapäeval viskas ta Balti liigas Šiauliai vastu 25 punkti ja sai kätte 11 lauapalli.

Kalev/Cramo polnud eile  ainus soosikuseisuses meeskond, kes oma vastasega raskustesse sattus.

TTÜ/Kalev oli mängus Valga CKE Inkassoga kaotusele veelgi lähemal. Kogu kohtumine kulges justkui võrdsete heitluses ja Valga pääses isegi korduvalt juhtima.

Viimasel minutil läks seljavalu tõttu koju jäänud peatreener Üllar Kerde ja jalavigastuse sunnil puudunud mängujuht Valmo Kriisata tegutsenud TTÜ/Kalev siiski viie punktiga ette ja vormistas lõpuks võidu 96:93.

Korvpall
Balti liiga

Kalev/Cramo – Perlas 88:59
Kalev: Keerles 17, Krabbendam 14, Toome 14, Dorbek 11, Arbet 8, Saks 8, Orula 5, Sokk 4, Tamm 4, Kitsing 3.
Perlas: Kulvietis 13, Slezas 13.
Šiauliai – Nevežis 79:74, Šiauliai – Riia VEF 65:76

Eesti karikavõistluste veerandfinaalid
TTÜ/Kalev – Valga CKE Inkasso 96:93 (Pilk 31, Archibald 27 – Winston 21, Brown 20)
Kalev/Cramo – TTÜ/Kalev II 71:57 (Tamm 17, Orula 16 – Kurg 17, Akenpärg 10)
Tartu Rock – Rapla Piimameister Otto 88:66 (Eziukwu 24, Talts 18 – Kajupank 21, Erm 10)
Rakvere Tarvas – Pärnu 84:76 (Saage 22, Lindmets 12 – Tamsalu 17, Hämarsalu 15)

Tagasi üles