Riia VEF sunnib Kalevit stiili muutma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Aivar Kuusmaa
Aivar Kuusmaa Foto: Margus Ansu

Korvpalli Ühisliigat alustava Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa tõdes, et täna kodus vastaseks olev Riia VEF on hästi tasakaalus meeskond, kus tugev eesliin ja head tagamängijad.



«Video põhjal pidime tunnistama, et meie senisest kaitsesüsteemist pole riialaste vastu erilist kasu. Peame midagi muutma,» rääkis Kuusmaa. «Meil, treeneritel, jagub mõtlemisainet veel küllaga.»

VEF läbis suvel uuenduskuuri – juurde toodi heal tasemel mängijaid, treeneripingile istus aga tuntud leedulane Rimas Kurtinaitis. Väidetavalt ulatub meeskonna eelarve koguni 50 miljoni kroonini.

Tänu kopsakale rahakotile õnnestus neil suvel napsata Kalevi eest Valgevene koondise keskmängija Artjom Parahovski.

Balti liiga hooaja esimestes kohtumistes ongi Parahovski olnud VEFi suurim korvikütt.
Kalevlastele hakkab mängijatest viimasel sekundil ilmajäämine juba tavaliseks saama. Selle nädala alguses eelistas ameeriklasest keskmängija Anthony Myles Kreeka pakkumist. Seega ajab Kalev täna läbi juba tuttavaks saanud jõududega.

«Otsustasime, et selle nädala kaks mängu ajame läbi oma meestega. Seejärel vaatame nende mängijate poole, kes jäävad NBA klubide juures lepinguta,» märkis Kuusmaa. «Paar aastat tagasi sai Kalev sellest seltskonnast endale Kevin Lydei.»

Ühisliiga algas juba eile. Moskva CSKA alistas Vilniuse Lietuvos Rytase 80:61, Espoo Honka jäi kodus alla Dneprile 73:81.

Tagasi üles