Kowalczyk kritiseeris taas Bjørgeni astmaravimite tarvitamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vancouveri olümpia naiste 30 km ühisstardist klassikasõidu finiš: poolatar Justyna Kowalczyk (paremal) võitis kulla, Marit Bjørgen pidi leppima hõbedaga.
Vancouveri olümpia naiste 30 km ühisstardist klassikasõidu finiš: poolatar Justyna Kowalczyk (paremal) võitis kulla, Marit Bjørgen pidi leppima hõbedaga. Foto: SCANPIX

Poola murdmaasuusataja Justyna Kowalczyk kritiseeris taas talvel Vancouveri olümpiamängudel viis medalit võitnud Norra suusataja Marit Bjørgeni astmaravimite kasutamist.

Mäletatavasti kritiseeris Kowalczyk Bjørgenit juba Vancouveri olümpia ajal, öeldes, et tema hinnangul poleks Bjørgen ilma ravimite abita suutnud medaleid võita, vahendab VG.

«Mina valmistun suusarajal, mitte apteegis,» rääkis Kowalczyk nüüd intervjuus Poola ajalehele Gazeta Wyborcza.

Nimelt on Bjørgenil eriluba, mille kohaselt tohib ta astmaravimeid tarvitada, kuigi tegelikult on tegemist keelatud ainete nimekirja kuuluva ravimiga.

«Kowalczyk võib öelda, mida tahab. Mul pole midagi varjata. Küsige tiimidoktori Hans Petter Stokke käest, kui ei usu,» ei soovinud Bjørgen Kowalczykuga sõnasõtta astuda, väites, et poolatari sõnad teda ei mõjuta.

Vancouveris 30 km ühisstardiga klassikasõidu võitnud Kowalczyk aga pidas arusaamatuks, et Bjørgen taas Tour de Ski vahele jätab ning selle asemel Holmenkollenis peetavaks MMiks valmistub. Norralanna ei võistelnud Tour de Skil tänavu talvel, valmistudes olümpiaks.

«Rääkisin sellest pikalt oma treeneriga ja me mõlemad kardame kõige rohkem neid, kes keset hooaega kuuks ajaks ära kaovad ja siis tugevamana tagasi tulevad,» sõnas Kowalczyk. «Julgen seda kõva häälega välja öelda, et astmaravimid, mida Bjørgen kasutab, suurendavad tema hapnikutarbimisvõimet.»

Kolmekordsel olümpiavõitjal Bjørgenil oli ka sellele vastus olemas: «Kogesin paar aastat tagasi, et Tour de Ski on üsna väsitav. Seetõttu otsustasin talvel sellest loobuda ja olümpiamängude edu näitas, et see oli õige otsus. Teen sama ka uuel hooajal, kuna tahan kodus peetaval MMil parimas vormis olla. Aga juba järgmisel hooajal tahan Tour de Ski’d võita.»

  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles