Alaveri kasuks räägib keelebarjääri puudumine

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole võimatu, et tuleva aasta kevadest juhendab Mati Alaver Venemaa suusatajaid.
Pole võimatu, et tuleva aasta kevadest juhendab Mati Alaver Venemaa suusatajaid. Foto: Raigo Pajula

Venemaa Suusaliidu president Jelena Välbe ütles, et Mati Alaveri kasuks räägib Venemaa suusakoondise uueks võimalikuks peatreeneriks saamisel keelebarjääri puudumine.

«Esiteks ma pean ütlema, et teema on praegu läbirääkimiste tasemel. Lõplik otsus tuleb siiski pärast maailmameistrivõistlusi. Sinnamaani kehtib tal leping Eesti suusaliiduga,» märkis Välbe skisport.ru-le antud intervjuus. «Vaatan tõsiselt ka teisi võimalikke kandidaate, kuid Alaveri ma tean hästi. Lisaks saaks teiste välistreeneritega probleemiks keelebarjäär. Meie inimesed ei räägi nii hästi võõrkeeli, kuid Alaver räägib vene keelt hästi. Lisaks on Alaveril seljataga Venemaa kool ning seega on ta meile lähemal.»

Küsimusele, kas ka Alaverile võiks töö huvi pakkuda, vastas Välbe: «Usun, et see pakkumine on ka talle endale huvitav. Kui tema hoolealused Andrus Veerpalu ja Jaak Mae lõpetavad, oleks ta ilmselt huvitatud. Kui mitte, siis ei saa kindel olla.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles