Kas Šmigun-Vähi ja Märtin naasevad tippsporti?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Asmer.
Marko Asmer. Foto: Postimees.ee

Eesti spordimaastikul on ikka ja jälle juhtunud, et mõni tippsportlane otsustab karjääri lõpetada, aga naaseb siis armastatud ala tippu. Postimees.ee tõstatab küsimuse, kas lugeja usub, et meie armastatud atleedid veel starti asuvad.

Kõige kuumem nimi, kelle naasmist Eesti spordisõbrad ootavad, on meie läbi aegade parim autorallisõitja Markko Märtin. Märtin tegi tippspordiga lõpparve 2005. aastal pärast traagilist õnnetust Walesi rallil, kus hukkus tema kaardilugeja Michael Park. Fännid lootsid, et mõistetavatel põhjustel spordiga lõpparve teinud Märtin naaseb varsti rallirajale, kuid seniajani ta seda teinud pole. Sel suvel osales Märtin Lõuna-Eesti rallil ning poolehoidjatel tõusis taas lootus, et lemmik naaseb tippsporti, kuid Märtin ise on kõik sellised väited ümber lükanud. Siiski loodavad paljud endiselt, et vahepealsel ajal mitme meeskonna juures testisõitjana kätt proovinud ralliäss naaseb tippsporti.

Kristina Šmigun-Vähi teatas pärast 2006/2007 hooaega, et lõpetab tippspordiga seoses pere loomisega. Kaks aastat hiljem naasis Eesti suusakuninganna rajale ja võttis Vancouveri olümpiamängudelt hõbemedali. Pärast Omi teatas Šmigun-Vähi taas, et teeb tippspordiga lõpparve. Samas on ta fännidele jätnud õhku lootuse, et äkki naaseb ta uuesti. «Ära iial ütle iial,» on Šmigun-Vähi öelnud.

Marko Asmer tegi vormelimaailmas tõelise tähelennu. Võitis briti vormel-3 sarja ja pääses BMW vormel-1 meeskonna testisõitjaks. Paraku tuli siis langus. Järgmist astet karjääriredelil ei suutnud Asmer rahaprobleemide tõttu kuidagi astuda ning tänavu teatas karjääri lõpetamisest. Spordisõbrad loodavad siiski, et andekas piloot naaseb veel rajale.

Kas usud, et meie kunagised spordikangelased naasevad tippsporti? Kas nad suudaksid taas tippu tõusta? Kas on veel mõni erruläinud sportlane, kelle tagasitulekut tippsporti ootad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles