Avalda arvamust: milline eestlaste spordisaavutus andis tugevaima emotsiooni?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: SCANPIX

Aasta pole küll veel lõppenud, kuid Eesti sportlased on fännidele pakkunud mitmeid võimsaid emotsioone. Postimees.ee tõstatab küsimuse, milline Eesti atleedi saavutus läks kõige rohkem hinge.

Mullu sügisel tippsporti naasnud suusataja Kristina Šmigun-Vähi tuli tagasi mõttega võita OM-kuld uisutehnikas. Ihaldatud kirkaim medal jäi tulemata, kuid 10 km vabatehnikas võitis Šmigun-Vähi siiski hõbemedali.

Eesti võrkpallikoondis tõestas, et Eesti on võrkpallimaa. Euroopa meistrivõistluste valikturniiri play-off’i mängudes alistati kodus Holland 3:1 ja võõrsil purustati nimekamad vastased koguni 3:0. Eesti koondis jõudis seega teist korda järjest EM-finaalturniirile.

Eesti jalgpallikoondis lõhkas üle-eelmisel reedel Belgradis üllatuspommi, kui alistas 3:1 tugeva Serbia meeskonna. Et tegemist oli EM-valikmänguga, oli see kahtlemata Eesti jalgpalliajaloo vingeim võit.

Tennisesõprade jaoks oli tänavune aasta eriti fantastiline. Kaia Kanepi võitis Palermos oma esimese turniiri ja jõudis kahel suure slämmi turniiril veerandfinaali – Wimbledonis ja US Openil.

Suvel hullutas mootorispordi sõpru Markko Märtini osalemine Lõuna-Eesti rallil. Märtin sõitis oma lemmikteedel ja lemmikautoga (Ford Focus WRC 03) ja võttis veenva võidu. Paljud on pärast Märtini naasmist hellitanud lootust, et äkki tuleb mees tagasi ka suurde mängu.

Milline neist spordisündmustest andis tugevaima emotsiooni? Kas mõni eelpool nimetatutest või hoopis mõni muu?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles