Avalda arvamust: kelle valiksid Eesti läbi aegade parimaks sportlaseks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi
Kristina Šmigun-Vähi Foto: Liis Treimann

Kuigi Eesti on Euroopas mõistes alati olnud pisike, on see Baltimaade põhjapoolseim riik maailma spordile mitmeid suurkujusid andnud. Postimees.ee tõstatab aga küsimuse, keda võiks nimetada Eesti läbi aegade parimaks sportlaseks.

Kas seda auväärset nimetust võiks kanda Andrus Veerpalu, kes kahele taliolümpiamängude kuldmedalile lisaks võitnud  kaks MM-tiitlit. Või vääriks Eesti läbi aegade parima sportlase tiitlit hoopis Kristina Šmigun-Vähi kelle auhinnakapis kaks olümpiakulda, üks OM-hõbe ja kuus MM-medalit (üks kuld, kolm hõbedat ja kaks pronksi).

Läbi aegade parima sportlase tugev kandidaat on kindlasti ka trekisõitja Eerika Salumäe oma kahe OM-kulla ja viie MM-medaliga.

Palju rõõmu on eestlaste südamesse toonud Erki Nool. 2000. aasta Sydney olümpiamängudel kulla võitnud Nool võitis medaleid mitmel teiselgi tiitlivõistlusel. Vahepeal lausa Eesti rahvusspordialaks peetavas kümnevõistluses on Nool võitnud Mmidel kolm hõbemedalit ja EMil ühe kulla ja ühe hõbeda.

Tugev kandidaat oleks ajaloo parima sportlase valimisel ka sõudja Jüri Jaanson, kes OMil teeninud kaks hõbedat ning maailmameistrivõistlustelt ühe kulla, ühe hõbeda ja kolm pronksi.

Esimese Eesti aegsetest sportlastest oleks tiitlile tugev kandidaat maadleja Kristjan Palusalu, kes 1936. aasta  Berliini olümpiamängudel võitis kaks kuldmedalit. Vabamaadluses ja kreeka-rooma maadluses.

Kelle valiksid sina läbi aegade parimaks Eesti sportlaseks. Kas kellegi eelpool nimetatutest või mõne muu?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles