Kas Eesti kahevõistlejad võtavad murdmaalt publiku?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu ja Aldo Leetoja mullusel Kuusamo MK-etapil, kus nad pärast oma hüppevooru kaksikjuhtimise  võtsid. Samal ajal käisid ka sprinterite poolfinaalid, kuhu eestlased ei pääsenud.
Kaarel Nurmsalu ja Aldo Leetoja mullusel Kuusamo MK-etapil, kus nad pärast oma hüppevooru kaksikjuhtimise võtsid. Samal ajal käisid ka sprinterite poolfinaalid, kuhu eestlased ei pääsenud. Foto: Raigo Pajula

Viigem end mõtteis aastasse 2012 – eeldatavasti on suusatipud Andrus Veerpalu ja Jaak Mae selleks ajaks tippspordist taandunud, ühe aastaga neile aga väärilisi mantlipärijaid veel kasvanud pole.


Eesti noored kahevõistlejad on selleks ajaks aga juba pead tõstnud ja valmis MK-etapil kõrgete kohtade eest võitlema. Kumba ala läheksite teie Otepää MK-etapile vaatama? Kas kahevõistlust või murdmaasuusatamist? Eeldusel, et need peetakse täpselt ühel ja samal ajal.

Vähemalt praegu on kõik loomulikult spekulatsioon. Nii see, et Veerpalu ja Mae lõpetavad, kui ka see, et kahevõistlejad on 2012. aastaks võimelised poodiumile ronima. Ja isegi see on spekulatsioon, et 2012. aastal peetakse Otepääl paralleelselt nii murdmaasuusatamise kui kahevõistluse MK-etapp.

Tõsi, vähemalt kahevõistlejate alaliidu juht Roomet Pikkor ei näe takistusi, miks ei peaks see nii minema. «Kui me praegu kahevõistluse MK-etapi korraldamise võimalusest loobuksime, siis tõenäoliselt ei tehtaks meile enam kunagi sellist ettepanekut. Väga suure tõenäosusega peetakse siis aga kahevõistluse ja murdmaasuusatamise MK-etapp koos, ühel ajal,» selgitas Pikkor.

Endine suusahüppaja Pikkor tõdes, et esialgu on kahevõistlejatel üsna keeruline murdmaalt publikut varastada. Suusasangarid Veerpalu, Mae ja Šmigun-Vähi on aastate jooksul selle nimel piisavalt tööd teinud, et murdmaasuusatamine jääks veel aastateks eestlaste südamesse.

Ent mida aeg edasi, seda enam võivad ka Eesti kahevõistlejad pildile pääseda. Esimeseks eelduseks oleks aga siiski rahvusvaheliselt kõrgetasemelised tulemused. «Usun, et mõlemad alad saavad üsna võrdse publikuhuvi osaliseks,» arutles Pikkor.

Kas kahevõistluse lisandumisel tõuseb ka Otepää MK-etapi pileti hind, pole veel teada. Võistluste korraldaja Alar Arukuuse sõnul tuleb FISil (Rahvusvahelisel Suusaliidul) kõigepealt võistluse toimumine kinnitada. Samas vihjas ta: «Aga miks peaks pileti hind tõusma?»

Ka Pikkori sõnul on üldlevinud trend, et kahevõistluse ja murdmaasuusatamise MK-etapile müüakse päevapileteid. Ühe pileti eest saab lihtsalt rohkem võistlusi näha. «Usun, et ka siin jääb pileti hind samaks. Vähemalt olulisel määral ei tohiks see tõusta,» selgitas Pikkor.

Lõplikult kinnitatakse kahevõistluse MK-etapi toimumine 2011. aasta kevadel. Juhul kui eestlased annavad FISile jah-sõna, siis on kuni Sotši olümpiani Otepääl kavas ka Eesti kahevõistluse MK-etapp. Ka praegu on see FISi mustas kalendris kuni Sotši olümpiani olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles