Eesti kultusala suusatamine vallutab ETV ekraani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Nordicfocus.com

Järgmisel nädalavahetusel läheb lahti! Järgmisel nädalavahetusel saate ETV vahendusel taas kuulda vana tuttavat Lembitu Kuuset suusareportaaži tegemas! Just siis alustab Gällivares suusatamise MK-sari.

Seda ohtu, et ETV rahapuuduse tõttu suusatamise MK-etappidest loobuma peaks, enam pole.

ETV sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri sõnul näidatakse suusatamise MK-sarja peaaegu samas mahus kui mullu.

«Keskendume meeste sõitudele ja neile distantsidele, kus eestlased ikka kaasa teevad. Kavas on samade etappide näitamine nagu eelmiselgi hooajal. Tõsi, natuke oleme ülekannete mahtu siiski vähendanud,» selgitas Kaljuveer.

Mahu vähendamine on eelkõige tulnud naiste sõitude arvelt. Kuna kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi on tippspordist loobunud, otsustas ETV distantsisõitude näitamisest samuti loobuda. Küll aga näidatakse naiste suusasprinti, kus eestlannadest teevad kaasa Triin Ojaste ja Kaija Udras.

Kaljuveeri sõnul näidatakse aga kindlasti sama suures mahus kui mullu jaanuari lõpus peetavat Otepää MK-etappi. Lisaks saavad eestlased ETV vahendusel täies mahus jälgida Holmenkolleni MMi, kus Andrus Veerpalu ja Jaak Mae osalevad oma lemmikalal – 15 km eraldistardist klassikasõidus.

«Eestlased tahavad suusatamist näha! Ja kui nad seda näha tahavad, siis ka näitame!» selgitas Kaljuveer veendunult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles