Võit üllatas Simonlatserit ennastki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Simonlatser
Timo Simonlatser Foto: Toomas Huik

Veel kaks nädalat tagasi treenis Mallorca laagris kukkunud suusasprinter Timo Simonlatser nii, et parem käsi oli lahases. Valus kukkumine ja nimetissõrme mõra ei sisendanud temasse algava hooaja eel just ülearu optimismi.


Ometi suutis ta eile Olosel esimese lume võistlusel kõik konkurendid vabatehnika­sprindis selja taha jätta. Iseendalegi üllatuseks. «Ma polegi varem rahvusvahelistel võistlustel finaali pääsenud. Seni on minu laeks jäänud poolfinaal,» nentis ta. «Seetõttu tuligi finaali esikoht üllatusena. Aga sprint juba on selline ala, et ühel päeval on õnne, teisel aga mitte.»

Simonlatseri sõnul oli finaalsõidus palju rüselemist ja üks favoriitidest, sakslane Josef Wenzl murdis oma suusakepi.

Kuigi sõidetud oli vaid 200 meetrit, otsustas Simolatser olukorda ära kasutada ja spurtis ette. Konkurendid talle enam järele ei jõudnudki. «Teised jäid Wenzli selja taha. Mina aga vajutasin gaasi ja andsin endast kõik. See oli õige taktika,» selgitas Simonlatser.

Kuigi Wenzl asus eestlast hoolsalt jälitama, kustus ta paarsada meetrit enne finišit ja laskis kasahhi Aleksei Poltaranini ja teise eestlase Peeter Kümmeli endast ette. Lõpuks seisidki kaks eestlast poodiumil – Kümmel finišeeris kolmandana.

Eesti sprinterid on kaks nädalavahetust järjest võidutsenud. Mida see tähendab? «Oleme suutnud treeningutel pea külmana hoida, pole kogu vormi treeningutesse enam jätnud. Ka treeningu ettevalmistuse spetsiifika on muutunud. Teeme rohkem aeroobset tööd, et suudaksime finaali lõpuni kesta,» vastas Simonlatser.

Kaija Udras jäi vabatehnikasprindis A-finaali ukse taha. Ta sai kvalifikatsioonis 8. aja. Teise Eesti naisena pääses edasi laskesuusataja Eveli Saue, kes oli kvalifikatsioonis 29.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles