Kristina Šmigun-Vähi pihib: õppimine segas sportimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi
Kristina Šmigun-Vähi Foto: Peeter Langovits

Tippspordist taandunud suusataja Kristina Šmigun-Vägi avaldas TV3 eetris olnud saates «Õnneleidja», et tahab olla kolme lapse ema. Praegu kasvab tema ja Kristjan-Thor Vähi peres Victoria Kris, praegu on Šmigun-Vähi teise lapse ootel.

«Olen oma emale öelnud, et kahju, et mina ja õde Katrin kahekesi oleme,» ütles Šmigun-Vähi. «Mingil perioodil kaklesin õega jubedalt ja arvasn, et ta on jubedaim inimene maailmas.»

Veel tunnistas Šmigun-Vähi, et keskkooli lõpetamine andis talle sportlasena lisatõuke. «Pärast keskkooli lõpetamist sain vabaks. Enne õppimine segas mind. Viimase eksami järel kasvasid mulle justkui tiivad selga,» meenutas kahekordne olümpiavõitja.

Detsembris ilmuv tema senist elu kokkuvõttes raamat on Šmigun-Vähi sõnul üdini aus. «Valmistan ilmselt paljudele pettumuse, sest ma polnud sportlasena eriti meeldiv inimene,» tunnistas ta. «Sõitsin eesmärkide nimel paljudest üle. Nõudsin endalt ja teistelt palju. Olin oma vanematele ja tiimile paras pähkel. Üritan nüüd heategevuses kaasa lüüa, et midagigi tagasi anda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles