Vanimast pojast ilmunud artikkel vihastas Veerpalu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Veerpalu
Andreas Veerpalu Foto: Saundland

Hiljuti pakkus norralasest vabakutseline ajakirjanik Eesti suurimate väljaannete sporditoimetuse juhtidele artiklit kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu pojast Andreasest, kes õpib Norra spordikoolis. Nii Postimees kui Õhtuleht otsustasid pakkumisest loobuda, Eesti Ekspress ilmutas loo aga möödunud neljapäeval.

Artiklis räägitakse noore Veerpalu mõtetest ja eesmärkidest ning tema elust Norras. Ühtlasi tõi ajakirjanik välja, et noormehel on Norras juba ka sõbratar.

Kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu ärritus silmanähtavalt, kui nimetatud artiklist rääkis: «Andreas helistas mulle ja oli väga pettunud, et niisugust jama kirjutatakse! Ma ei tea, kas asi oli keelebarjääris või milleski muus, aga see artikkel ei vastanud tõele. Absurdne!»

Küsimusele, mis täpsemalt tõele ei vastanud, sõnas ta: «Suurem osa. Hakati mingeid tüdruksõpru külge pookima! Andreas ütles, et Norra ajalehes sellist infot ei ilmunud – kas siis Eestis pandi see juurde? Paberite korda ajamisel aitas meid Urmas Välbe elukaaslane Pille. Jaak Mae tegi ka paar kõnet.»

Lisaks sellele kurvastas Veerpalu ka tõsiasi, et vanematelt ei küsitud artikli tegemiseks luba – 16-aastane Andreas on veel alaealine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles