Northug naaseb nädalavahetusel võistlusradadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Ülekoormuse tõttu paariks nädalaks aja maha võtnud Norra murdmaasuusataja Petter Northug on viimased nädal aega juba trenni teinud ja naaseb sel nädalavahetusel võistlusradadele.

Northug osaleb Norras Meråkeris peetaval Spar Cupil laupäeval 30 km vabatehnikasõidus ja pühapäeval sõidab 10 km klassikat, vahendab Norra Suusaliidu kodulehekülg.

Spar Cup on Norra murdmaasuusatamise seeriavõistlus.

Eelmise nädalal puhkes Norras paanika, et suusakuningas Northug on nii kehvas vormis, et peab võib-olla ka järgmise aasta veebruaris Norra pealinna Oslo küljel all Holmenkollenis peetavalt MMilt kõrvale jääma, siis aga selgus, et selline hirm oli enneaegne ja kahekordse olümpiavõitja nigela vormi tingis ületreening.

Nädalavahetusel tehti talle taas põhjalikud terviseuuringud. «Testid näitasid, et Petter on heas füüsilises seisus. Petteri jaoks on oluline suusahooaeg käima saada ja kaks kodust sõitu peaksid talle hästi sobima,» arutles Norra suusakoondise peatreener Morten Aa Djupvik. «Võistlus on talle heaks ettevalmistuseks enne keskmäestikulaagrit Davosis.»

Tõenäoliselt teeb Northug Davosis ka MK-hooaja avastardi, osaledes seal 11. detsembril 15 km klassikasõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles