Arst: Northugi edasine karjäär on suures ohus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Ülekoormuse käes vaevlev Norra suusakuulsus Petter Northug teeb Rootsi arsti Stefan Branthi hinnangul vale otsuse, kui jätkab samamoodi treenides nagu seni. Branth abistas omal ajal ka Per Elofssoni, kes ületreeningu all kannatas.

Northug tegi hooaja teise stardi Merakeris, kus kaotas 10 km klassikasõidus võitjale Odd-Björn Hjelmesetile 40 sekundiga. Kuigi Northugi ja tema treenerite sõnul on kõik korras, usub Branth, et norralane teeb saatusliku vea, kui jätkab samasuguse treeninguga nagu seni.

«See võib rikkuda kogu tema hooaja,» sõnas Uppsala ülikooli haiglas töötav Branth.

Arst tõmbas paralleele teise suusakuulsuse, Per Elofssoniga, kes kannatas omal ajal samasuguste sümptomite käes nagu Northug.

«Ta on riskimas taas ületreeninguga,» ütles Brandt, kui kuulis, et Northug treenib kõrgmäestikus. «Tema plaanid ei kõla hästi. Kõrgmäestikus treenimine avaldab organismile kõige suuremat koormust. See võib rikkuda tema MK-sarja. Mis veelgi hullem – see võib olla lõpu algus!»

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles