Mida ootad järgmiselt spordiaastalt?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: SCANPIX

Lõppev spordiaasta pakkus eestlastele nii medaleid, ilusaid võite kui ka pettumusi ja valusaid kaotusi. Postimees.ee küsib aga lugejalt, mida oodata Eesti sportlastelt järgmine aasta.

Spordiaasta esimene tähtsündmus on eestlaste jaoks 23. veebruaril Holmenkollenis algav suusatamise MM. Eelkõige loodab Eesti spordipublik vanameister Andrus Veerpalu peale, kes loodab kõrget kohta lemmikdistantsil, 15 km klassikasõidus. Kuigi ilmselt viimast hooaega tippspordis olev Veerpalu pole hooaja alguses eriti heas hoos olnud, on ajalugu näidanud, et vanameister suudab end just olulisimaks võistluseks kokku võtta. Kas Veerpalu saab medali või kas teised eestlased suudavad üllatada?

Suusatamise maailmameistrivõistlustele järgneb kohe märtsis laskesuusatamise MM Hantõ-Mansiiskis . Hooaja algus on näidanud, et naistest Eveli Saue ja meestest Roland Lessing suudavad õnnestumise korral esikümne pirimaile sõita. Kas asjade soodsal kokkulangemisel on kõrge koht võimalik?

Mullu Vormel Renault Eurocup 2.0 sarja võitnud ja sellega poole miljoni euro suuruse stipendiumi sõitmaks Renault 3.5 sarja teeninud Kevin Korjus läheb uuele sarjale vastu ühe noorima piloodina. Kas Korjus suudab mõnel etapil poodiumile jõuda ja millisele kohale võib 17-aastane eestlane kokkuvõttes jõuda?

Eesti esitennisist Kaia Kanepi jätab tänavu seljataha karjääri parima hooaja – turiirivõit Palermos ja edukad esinemised Suure slämmi turniiridel on tõestanud, et eestlanna kuulub maailma tenniseeliiti. Ometi on Kanepi jäänud siiamaani Suure slämmi turniiridel poolfinaalide ukse taha. Kas Kanepi jõuab järgmisel aastal Suure slämmi turniiridel senisest kaugemale ja kas eestlanna CVsse kirjutatakse veel turniirivõite? Kui kõrgele suudab ta maailma edetabelis tõusta?

Eesti võrkpallikoondis jõudis teist korda järjest EM-finaalturniirile ja septembris toimuvaks tiitlivõistuseks saadi ühte alagruppi võõrustaja Tšehhimaa, Venemaa ja Portugal. Kas Eesti suudab seekord grupist edasi pääseda ja kui kaugele suudetakse üldse jõuda?

Eesti jalgpallikoondise 3:1 võiduga Serbias tekkis reaalne lootus pääsemaks EM-finaalturniirile. Kuigi Sloveenialt tuli kodus vastu võtta valus 0:1 kaotus, pole miski veel kadunud. Uuel aastal kohtutakse kodus Serbia ja Põhja-Iirimaaga ning võõrsil Itaalia, Sloveenia, Põhja-Iirimaa ja Fääri saartega. Kas Eesti vutimehed suudavad mõnele suurele taas hambaid näidata või küünditakse koguni valikgrupis kahe tugevama hulka?

Augusti lõpus Lõuna-Koreas algaval kergejõustiku maailmameistrivõistlustel tuleb Eesti sportlastel tänavuse EMi viga parandada ja medal võita. Suurim favoriit on mõistagi kettaheitja Gerd Kanter, kuid omad võimalused on ehk ka kaugushüppajal Ksenija Baltal ja kümnevõistlejal Mikk Pahapillil. Kas Eesti võidab medali?

Novembris Pariisis peetud vehklemise maailmameistrivõistlustelt epees kuldmedali võitnud Nikolai Novosjolovil seisab järgmisel hooajal ees kaks põhiülesannet – kaitsta MM-kuld ja pääseda olümpiale. Alal, kus loevad mitmed pisitegurid, on eriti esimene ülesanne raske, kuid mitte võimatu. Välistatud pole ka Irina Embrichi tõus taas tiitlivõistluste medalistide hulka ja miks mitte noore naiskonna rühkimine turniiritabelis nelja tugevama hulka. Kuidas läheb Eesti vehklejatel järgmisel aastal?

Aasta alguses sumohierarhias ozekiks tõusnud Eesti sumomaadlejal Kaido Hööveksin alias Barutol on kõik eeldused tõusmaks ala teravaimasse tippu. Baruto peab leidma endas vaid piisavalt tapjainstinkti ja yokozuna tiitel ei pruugi olla kaugel? Kas Baruto võidab mõne turniiri või kas eestlane edutatakse yokozunaks?

Avalda arvamust: mida ootad Eesti sportlastelt järgmisel aastal? Kes tõusevad medalitele, kes põruvad? Kellelt eespool mainimata jäänutest ootad veel suuri saavutusi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles