Rootsi treeneri vihje: imestasimegi kui hea Võlegzhanin Prantsusmaal oli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Võlegzhanin
Maksim Võlegzhanin Foto: SCANPIX

Sarnaselt Kein Einastele ja Algo Kärbile jäid Tour de Ski’st kõrvale ka slovakk Martin Bajcicak ja venelane Maksim Võlegzhanin, kes alistas La Clusaz MK-etapil Petter Northugi .


 

Sportsbladet avaldas Rootsi treener Joakim Abrahamssoni arvamuse, kes vihjas, et venelased on varemgi dopinguga vahele jäänud. «Imestasime kui hea ta Prantsusmaal oli. Ent enne järelduste tegemist tuleb oodata järgmisi proove ja selgitusi, miks ta verenäidud nii kõrged olid,» sõnas ta. «Väga kahju, et nii läks. Imelik, et neid, kelle verenäit ei lubanud starti minna, on nii palju.»

Jürg Capol FISist lisas: «Võlegzhaninil on varemgi kõrge veretase olnud, peame ootama ja vaatama. Kõiki suusatajaid testitakse pidevalt.»

«Mingit draamat pole, aga imelik, et neid, kelle verenäit ei lubanud startida, oli nii palju,» ütles Norra murdmaakoondise spordimänedžer Age Skin VG’le. «Tuurile tuleb see ainult kahjuks – Võlegzhanin kuulus favoriitide hulka.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles