Nurmsalu püstitas Tehvandil uue mäerekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu õhulennul.
Kaarel Nurmsalu õhulennul. Foto: Toomas Huik

Täna Otepääl toimunud Eesti meistrivõistlustel suusahüpetes ja kahevõistluses riputati meistrikullad kaela Kaarel Nurmsalule ja Kail Pihole. Nurmsalu hüppas Tehvandi K-90 mäel uueks talviseks mäerekordiks 99,5 meetrit.

Suusahüppevõistluses tegi esimese vooru pikima hüppe kahevõistleja Nurmsalu. Hüppe pikkuses mõõdeti 99,5 meetrit ning see on ka uueks Tehvandi K90 talviseks mäerekordiks.

Teises vooorus mõõdeti Nurmsalu hüppe pikkuseks 96,0 meetrit ning  254,0 punktiga krooniti ta ka Eesti meistriks suusahüpetes. 

Hõbemedali võitis 95,0 m ning 85,5 m hüpetega (228,5m) Kristjan Ilves Elva suusaklubist, Kolmandana lõpetas võistluse 215,5 punktiga ja 85,5 m ja 90,0 m hüpetega Võru Spordiklubi esindav Martti Nõmme.

Võistluse üks favoriite Illimar Pärn kukkus  esimeses hüppel ja pidi võistluse pooleli jätma.

Kahevõistluse hüppevoorus kindlustasid endale murdmaarajale minekuks 12-sekundilise edumaa võrdse tulemuse 117,0 punktiga Aldo Leetoja (hüppe pikkus 92 m) SK Telemargist ja Otepää Spordiklubi esindaja Karl-August Tiirmaa (91,5 m).

Kolmandana lõpetas hüppevooru Han-Hendrik Piho SÜ Taevatähest. 

Murdmaarajal näitasid oma head minekut vennad Kail ja Han-Hendrik Piho  sõites välja päeva kaks kiiremat aega (28:14 ja 29:27)  ning saavutades kokkuvõttes vastavalt Kail esimese  ja Han-Hendrik kolmanda koha. Teisena lõpetas võistluse Karl-August Tiirmaa.

Kaarel Nurmsalu kerge külmetuse tõttu kahevõistlusest osa ei võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles