Tartu maratonil teeb kaasa rekordarv osalejaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
39. Tartu Maraton. Maratoonarid Kuutse toitlustuspunktis.
39. Tartu Maraton. Maratoonarid Kuutse toitlustuspunktis. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

40. korda toimuv Tartu suusamaraton tähistab ümmargust sünnipäeva viimase 24 aasta osalejaterekordiga. Tänaseks on ennast kirja pannud juba 7322 inimest.

Ida-Euroopa suurima suusamaratoni pikemale 63 km distantsile on veel vähem kui 200 kohta ning lühemale 31 km distantsile alla tuhande vaba stardipaiga. Mõlema distantsi peale kokku on osalejate piirarvuks seatud 8500.

1987. aastal ületas finišijoone 8831 suusatajat. Absoluutne osalejatearvu rekord pärineb aastast 1986, kui 60km sõidu lõpetas 9858 spordisõpra.

Varem üle Nõukogude Liidu tuntud sündmus on suurendanud oma populaarsust eelkõige põhja ja lääne suunal. Üha enam jõuab Lõuna-Eesti radadele spordisõpru Soomest, Skandinaaviast, Balti riikidest ja kaugemaltki.

Tänavu asub starti sõitjaid lausa 26 riigist. Kõige rohkem väliskülalisi on praeguseseisuga oodata Soomest, Lätist ja Venemaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles