Simonlatser ammutas Libereci MK-etapilt sportlikku viha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Simonlatser.
Timo Simonlatser. Foto: Arvet Mägi

Libereci MK-etapil vabatehnikasprindis kaheksanda koha saanud Timo Simonlatser teatas, et Eesti meessprinterid on Otepää MK-etapil püha viha täis. Sportlik viha lausa pulbitsevat neist välja!



Eelkõige sellepärast, et eile peetud Libereci MK-etapi paaris­sprindis kukkus neljast stardis olnud eestlasest tervelt kaks – Simonlatser ja Einaste. Seetõttu tahavad mõlemad end Otepää MK-etapil tõestada.

«See on väga halb märk, et kaks sprindimeeskonda on väljas ja erinevate apsakate tõttu ei suuda end realiseerida. Nüüd tuleb seda viha enda sees talletada ja Otepääl välja lasta. Me kõik tahame end tõestada!» teatas Simonlatser, kes koos Anti Saarepuuga sai esimeses poolfinaalis seitsmenda koha. Parimat aega näidanud Norra esimesele võistkonnale jäädi alla 35,8 sekundiga.

«Pärast minu kukkumist püüdis Anti grupi küll kinni, kuid see andis viimastes vahetustes tunda. Võtan juhtunu eest süü enda peale. Selliseid eksimusi ei saa endale lubada,» nentis Simonlatser.

Teises poolfinaalis sõitnud Peeter Kümmelile ja Kein Einastele sai samuti kukkumine saatuslikuks ja nii tuli leppida viimase ehk kümnenda kohaga. Kaotust oma poolfinaali parimale Rootsile kogunes 1.19,5.

«Kein lükati rajalt sisuliselt välja ja sealt tuli niivõrd suur kaotus, et polnud võimalik enam kedagi püüda,» selgitas Simonlatser, kes võis oma nädalavahetusega siiski rahule jääda.

Laupäeval peetud vabatehnikasprindis sai ta kaheksanda koha. Kunagi varem pole Simonlatser MK-sarjas veel nii kõrgele küündinud. Varem oli tema karjääri parimaks kohaks MK-sarjas 12. Tõsi, paljuski aitas teda Liberecis ka õnnejumalanna.

Kvalifikatsioonist 29. kohaga edasi pääsenud eestlane lunastas poolfinaalipääsme alles siis, kui veerandfinaali võitnud Aleksei Petuhhov raja lõikamise tõttu diskvalifitseeriti. «Õnn on suhteline mõiste. Võitlesin kõikides sõitudes lõpuni. Teadsin, et tahan saada kõrgemat kohta, kui kõikidel senistel MK-etappidel saanud olen,» rääkis Simonlatser, kes saavutas oma poolfinaalis neljanda koha.

Eestlastest pääses veerandfinaali ka Anti Saarepuu, kes sai kokkuvõttes 19. koha. Peeter Kümmel oli 43., MK-debüüdi teinud Andres Kollo 44. ja Kein Einaste 46.

Võistluse võitis norralane Ola-Vigen Hattestad, teine oli nooruke itaallane Federico Pellegrino ja kolmas tšehh Dušan Kozicek. Naiste finaalis edestas Kikkan Randall 0,5 sekundiga rootslannat Hanna Falki ja 0,6 sekundiga norralannat Celine Brun-Lied. Üllatuslikult jäi finaalist välja norralanna Marit Bjørgen. Eestlannadest tegi kaasa vaid Piret Pormeister, kes oli 44.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles