Soomlaste peatreener lajatas: Otepää hotelli vesi ei kannata juua!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnar Dalen
Magnar Dalen Foto: SCANPIX

Tänavu Tour de Skil kokkuvõttes kaheksanda koha saanud soomlanna Krista Lähteenmäki hemoglobiinitase ületas lubatud normi ja seetõttu ei saa ta tänasel Otepää MK-etapil naiste 10 km klassikasõidus kaasa teha. Soome koondise peatreener Magnar Daleni sõnul on paljuski juhtunus süüdi ka Otepää hotell, mis ei suuda sportlastele piisavalt kvaliteetset joogivett pakkuda, vahendab MTV3.

«Sportlased peavad alati jooma piisavalt vett, et organismi vedelikusisaldus oleks võimalikult suur.  Aga siin Otepääl ei ela me just parimas hotellis ning sportlased kardavad siinset joogivett juua,» rääkis Dalen. «Kuulsime juba üleeile õhtul, et verekontroll tuleb ja sportlased pidanuks jooma rohkem vett. Krista tegi vea.»

Daleni sõnul pole Lähteenmäki lubatust kõrgemas verenäidus midagi kahtlast. Ta kinnitas, et juhtunu pole seotud dopinguga.

«Kristal on looduslikult kõrge hemoglobiinitase. Kogu tema perekonnal on see nii. Tal oli hemoglobiinitasemega probleeme ka 2009. aasta juunioride MMil. Ka praegu ületas tema näit lubatud normi ülinapilt. (Lähteenmäki hemoglobiinitase oli 162 lubatud 160 asemel – toim).

Väidetavalt elavad soomlased Otepääl Marguse puhkemajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles