Mae: Veerpalu liigub endavalitud kursil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae
Jaak Mae Foto: Raigo Pajula

Tänasel Otepää MK-etapil meeste 15 km klassikasõidus 29. koha saanud ja võitjale Eldar Rönningule 1.41,0 kaotanud Jaak Mae sõnul ei saanud ta seljavigastuse tõttu endast täna maksimumi anda. Samas ei tahtnud ta seda ettekäändena tuua.

«Kas minu koht tuli teile üllatusena?» küsis Mae ajakirjanikelt. Kui teisipäeval kaotas Mae Eesti meistrivõistlustel Veerpalule vaid 16,2 sekundiga, siis täna kogunes kaotust 1.16,5.

«Eesti meistrivõistlustel oli näha, kes pingutas täiega ja kes nautis sõitu,» selgitas Mae.

Mullu Otepää MK-etapil kolmanda koha saanud Mae ettevalmistust on tänavu tugevalt pärssinud vana seljavigastus, mis hakkas valu tegema juba Tour de Ski eel.

«Ma ei oska öelda, kui palju seljavalu tänast sõitu segas. Õnneks teravat närvivalu polnud,» nentis Mae.

Järgmisel nädalavahetusel Mae ei võistle. Selle asemel keskendub ta treeningutele ja selja ravimisele.  

«Ka siin oli näha, et mul pole teravat algkiirust. Loodetavasti Oslo MMi ajaks juba on. Teen selle nimel kõik, mis oskan,» sõnas Mae.

Treeningukaaslase Andrus Veerpalu sõitu kommenteerides, sõnas Mae: «Andrus liigub sellel kursil, mis ta on endale seadnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles