Liinamäe treener: mul pole sõnu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Valgemäe
Tiiu Valgemäe Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti Uisuliit otsustas tänasel juhatuse koosolekul, et 21. märtsil Jaapani pealinnas algavatele iluuisutamise maailmameistrivõistlustele sõidab sel hooajal üsna kahvatult esinenud Jelena Glebova, mitte aga Eesti meister ja EMil 13. koha saanud Gerli Liinamäe.

Glebova oli detsembris Eesti meistrivõistlustel alles kolmas ja jäi seetõttu ka Euroopa meistrivõistlustelt kõrvale, eelmisel nädalal taliuniversiaadil kogus ta enda kohta üsna tagasihoidlikud 127,87 punkti ja sai 7. koha.

Eesti Uisuliidu teatel arvestati Glebova puhul tema kogemusi ja varasemaid tulemusi, lisaks on uisuliit seisukohal, et juuniori vanuses sportlasel tuleks panustada juunioride MMile. Kolmandaks tõi uisuliit välja, et juunioride ja täiskasvanute MMi vahel on liiga väike vahe ja kuna juunioride MM toimub Lõuna-Koreas ning täiskasvanute MM Jaapanis, tekiks probleeme ka aklimatiseerumise ja ajavahega kohanemisega.

«Ma ei oska seda kommenteerida, mul pole sõnu. Põhjendused nii väga valed ei olegi, aga asjad peavad olema mustvalged, täiesti selged. Leian, et sellistes asjades päris treenerist mööda minna ei saa, mina tunnen oma õpilast kõige paremini,» ei saanud Liinamäe treener Tiiu Valgemäe aru, miks keegi uisuliidust temaga sel teemal ei vestelnud. «See oli ammu teada, kus võistlused toimuvad. Sel juhul poleks ju üldse pidanud mingeid veksleid välja käima.»

«Kõik kriteeriumid, mis määravad ära, kes ja kuhu võistlusele läheb, peaksid olema paika pandud hooaja algusest, sest teame ju, kes võistlevad, kedagi juurde ei tule,» lisas Valgemäe. «Ja vastuvõetud otsustest tuleb kinni pidada, mitte ei tehta niimoodi nagu praegu, et otsustatakse nii, nagu momendil tahetakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles