Korralduskomitee: Tartu maraton toimub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tart maraton
Tart maraton Foto: Tarmo Haud

Tartu maratoni korraldustoimkond otsustas pärast erinevate ilmaprognooside üle vaatamist ja korraldustoimkondade ülemate arvamusavalduste kuulamist, et Tartu maraton siiski toimub. Küll aga võivad sõltuvalt ilmaprognoosidest muutuda stardiajad. Viimaste kohta tehakse otsus neljapäeva keskpäevaks.

«Erinevalt harjumuspärasest suusamaratonieelsest rutiinist ei olnud tänase koosoleku peamine teema lumi ja rada. Sellega on kõik kõige paremas korras. Põhiküsimuseks on hoopis külmakraadid, mida ennustatakse tänase seisuga maratoniks ligi -20,» rääkis peakorraldaja Indrek Kelk.

Tema sõnul satub sündmuse toimumine rahvusvahelistest reeglitest lähtudes ohtu kui õhutemperatuur raja enamikus osas on alla -25C.

«Praegused ilmaennustused lubavad õnneks mõnevõrra mõistlikumat temperatuuri,» lisas Kelk.

Samas tuleb ilmaoludesse väga tõsiselt suhtuda. Kui miinuskraade on alla 15, avaldab see arvestatavat mõju kõigile osalejatele. Just seetõttu võib hilisemaks lükkuda ka stardiaeg. «Hilisem lähe võimaldab seda teha mõnevõrra pehmemas õhus. Vastavad otsused tehakse neljapäeval,» lisas Kelk. Samal päeval saab selgeks ka lasteürituste toimumine või edasilükkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles