Kanepi võitis maratonlahingu ja jõudis teise ringi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Reuters / Scanpix

Eesti esireket Kaia Kanepi alustas tänavusi Austraalia lahtisi tennisemeistrivõistlusi edukalt, ent võit ei tulnud kergelt.

Turniiril 25. paigutuse saanud Kanepil kulus kaks tundi ja 50 minutit, et saada 6:4, 4:6, 8:6 jagu 38-aastasest jaapanlannast Kimiko Date Krummist (WTA 184).

«Väga raske mäng oli!» tõdes Kanepi mõned tunnid pärast matši Postimehega rääkides. «Sellised mängud on alati rasked, eriti kui tunned, et ei mängi oma parimat tennist.»

«Rohkem olen õnnelik selle üle, et mängu võitsin,» lisas Kanepi naerdes.

Esimeses setis murdis Kanepi vastase pallingu kolmandas geimis, ülejäänud seti hoidsid mõlemad oma pallingut ja Kanepi võitis 39 minutiga 6:4.

Teises setis jäi Kanepi üsna kiiresti 1:5 kaotusseisu, suutis siis tulla järgi 4:5, ent kaotas ikkagi 4:6. Sett kestis 49 minutit. Kusjuures, teises setis oli Kanepi esimese servi õnnestumisprotsent vaid 32.

Kolmanda seti alguses murdis mõlemad kordamööda teineteise pallingut, siis läks Kanepi 1:3 ja 2:4 järgi, kuid Date Krumm suutis viigistada 4:4. Seisul 6:5 servides oli Kanepil kasutada ka kolm matšpalli, ent jaapanlanna pidas südikalt vastu ja peagi särasid tablool taas viiginumbrid. 

Seejärel asus servima Date Krumm. Nii Kanepil kui Date Krummil oli kasutada mitu geimpalli, lõpuks suutis geimi võita Kanepi ja esimest korda suure slämmi turniiril asetuse teeninud Kanepi hoidis kindlalt ka oma servigeimi, andmata vastasele punktigi, seega setivõit 8:6. Kolmas sett kestis tund ja 22 minutit.

Kanepi tegi kohtumise jooksul viis pallinguässa ning seitse topeltviga, Date Krumm tegi kümme topeltviga.

Matši ajal oli Melbourne'is tõeline põrgukuumus, sooja oli 39-41 kraadi.

Date Krumm pääses põhiturniirile läbi kvalifikatsiooni, kus ta teises ringis lülitas konkurentsist välja ka eestlanna Maret Ani.

Teises ringis läheb Kanepi vastamisi austerlanna Patricia Mayriga (WTA 111), kes sai avaringis 6:4, 6:1 jagu sakslannast Julia Schruffist (WTA 138). Varem pole eestlanna ja austerlanna omavahel tenniseplatsil kohtunud.

Märksõnad

Tagasi üles