Klose: mind ei saa eales Gerd Mülleriga võrrelda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miroslav Klose
Miroslav Klose Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa jalgpallikoondise ründaja Miroslav Klose on lähedal mitme suure rekordi purustamisele, kuid mees ise jääb oma saavutustest rääkides tagasihoidlikuks.

Klose on jalgpalli MM-finaalturniiride kõigi aegade paremuselt teine väravakütt 14 väravaga, temast ees on vaid ühe värava enam löönud brasiillane Ronaldo.

Viimases koondisemängus kaks tabamust kirja saanud Poola päritolu sakslane on lähedal ka kodumaa kõigi aegade suurimaks väravakütiks tõusmisele, sest 67 korda võrku sahistanud Klosest rohkem on suutnud vaid Gerd Müller, kelle arvel on 68 tabamust.

«Ma ei võrdle ennast mitte kunagi Gerd Mülleriga ning teda ei saagi ühegi teise ründajaga võrrelda,» rääkis Klose pärast kohtumist Rootsiga.

Klose viitas ilmselt sellele, et Mülleril läks vaja kõigest 62 mängu, et lüüa 68 väravat, Klose ise on pidanud koondise eest juba 125 kohtumist. Lisaks aitas Müller Saksamaal 1974. aastal maailmameistriks tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles