Selver läheb eurosarja korduskohtumisele vastu keskendunult

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri võrkpallurid lähevad ka kordusmängule vastu keskendunult.
Tallinna Selveri võrkpallurid lähevad ka kordusmängule vastu keskendunult. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Selveri peatreeneri Avo Keele sõnul on kõik Soome kaasa sõitnud mängijad terved ja vigastusemuresid pole. Soosikukoormat ei kippunud Keel panema ei soomlaste ega enda meeskonna õlule. «Olen samal arvamusel nagu enne avakohtumist. Kui vastas oleks tõeline Euroopa tippklubi, siis vajaksime nende alistamiseks appi ebamaiseid jõude, kuid soomlastega peaksime ikka omal jõul hakkama saama, kui hästi mängime.»

Oluliseks peab juhendaja oma servi õnnestumise protsenti. «Avalahingus toimis serv hästi ja võimaldas meil initsiatiivi haarata,» ütles ta. «Kui vastane suudab kodusaalis oma servi paremini tööle saada, läheb meie elu selle võrra raskemaks.»

Esimeses kohtumises kerkis Tallinna meeskonna selgeks liidriks Kristjan Õuekallas, kes eriti võimsalt tegutses viiendas geimis. Kokku jäi tema arvele lõpuks 27 punkti. Liidrit on Keele sõnul meeskonnal hädasti vaja igas kohtumises ja kõige rohkem paranemisruumi näeb ta Argo Meresaare mängus. «See on üsna ebatõenäoline, et Õuekallas suudab ka teises mängus sellises hoos jätkata ja ma usun, et Meresaar suudab oma rünnakuprotsenti parandada.»

Parandamisruumi näeb treener eelkõige blokis – nii Selver kui VaLePa suutsid avamängus kirja saada vaid seitse blokipunkti. «See tähendab ühte kahest – kas oli rünnak nii võimas või blokk nõrk. Kindlasti soovivad nemadki bloki paremini tööle saada,» arvab Keel. Rünnakul lõid vastased palle maha 62-protsendilise täpsusega.

Tähtsates kohtumistes on suur roll meeskonna psühholoogilisel valmisolekul. Soomlased on kogemuste poolest Selverist üle ja nende mängijad on  rohkem suure kaaluga mänge mänginud. «Kui mäng hakkab meile soodsalt kulgema, läheb vastasel psühholoogiliselt raskeks, kui aga neil, peame meie  raskest olukorrast välja tulema. Meil on põhikoosseisus kolm nooremat meest, eks ole näha, kuidas me tähtsatel hetkedel hakkama saame.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles