Rock võimutses lauas, kuid sai tabelisse ikkagi kaotuse

Peep Pahv
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki mängujuht Justin Ingram (valges) on jäänud Rumeenia klubi pallurite piiramisrõngasse.
Rocki mängujuht Justin Ingram (valges) on jäänud Rumeenia klubi pallurite piiramisrõngasse. Foto: Margus Ansu

Tartu Rock kaotas eurosarjas kodus rumeenlaste Gaz Metan Mediasele ja jätkab alagrupis võiduta.  

Sireen. Tartu Ülikooli spordihoone tribüüne täitnud paar tuhat inimest trügivad vaikides väljapääsu poole – mõni pobiseb midagi habemesse, mõni toob kuuldavale vandesõna. Rocki mängijad on kogunenud oma korvi alla ja venitavad lihaseid, treenerid Gert Kullamäe ja Toomas Kandimaa istuvad aga pingiotsal ja uurivad tähelepanelikult protokolli – nii mitu pikka minutit, justkui lootes saada printerist välja libisenud paberilt vastust küsimusele, miks meeskond kaotas.

See polnud aga lihtsalt reamängus saadud kaotus, vaid allajäämine eurosarja teises voorus, ja mis kõige hullem, oma koduväljakul 68:70 Rumeenia klubile Gaz Metan Medias. Kaks mängu ja kaks kaotust tähendab seisu, kus alagrupist edasipääsu tagava kahe parema hulka mahtumiseks ei tohi enam vääratada.

«Raske mäng… igas mõttes raske,» sõnab lõpuks tõusnud ja ajakirjanike ette astunud Kullamäe. «Võitlust oli, aga kolmandal veerandajal jäime kaitses kate kattest mänguga hätta, see on meie suur probleem.»

Juba esimestest minutitest oli näha, et läbi eelringi EuroChallenge’i sarja põhiturniirile jõudnud Rumeenia klubi on sitke vastane. Meeskonnas ei hakanud silma ühtegi superstaari mõõtu mängumeest, kuid nad tegutsesid meeskondlikult ja kasutasid ära enamiku tekkinud võimalusi. Punkt punkti mängus tegid külalised esimese tõsisema vahespurdi kolmandal veerandajal. Neljanda veerandaja keskel oli Rock veel taga kaheksa punktiga, ent jõudis viimaseks minutiks viigini. Lõpuminutite loteriis tõmbasid aga tabavate vabavisete abil võidupileti külalised.

«Ma ei oskagi midagi öelda… vahepeal tulevad valusad pallikaotused sisse ja rünnakul läheb vägisi üritamiseks,» nentis Joosep Toome. «Saime mitu korda järele, aga siis tuli jälle mõõn ja vastane sai kuus või kaheksa punkti järjest. Nad mängisid hästi kohad välja.»

Kullamäe hinnangul jääb rünnakul pall liiga palju Ingrami kätte. Treeneri nägemuses peaks aga mänguvahend rohkem korvi alt läbi käima. Toome oli Kullamäega nõus. «Palli võiks tõesti rohkem alla saada, kuid samas ei saa Ingramile midagi ette heita. Ta on meid päris palju s****t välja toonud,» märkis eile kaheksa punkti ja kaheksa lauapalli kogunud mees.

Kullamäe juhtis tähelepanu ka asjaolule, et Rocki tagaliini panus jäi tagasihoidlikuks. «Meil ei tule tagant punkte,» sõnas ta otsekoheselt ja otsis protokollist oma väitele kinnitust. «Silver Leppik, meie viskaja, jäi nullile, Tanel Kurbas viskas mõne ära, Kristo Saage… no tema täna isegi viskas midagi. Lisaks visetele ei looda tagant ka teravusi, seepärast ootan pikisilmi Rain Veidemani kosumist. Täna (eile – toim) proovisin teda kolmanda veerandaja alguses mõttega, et ehk läheb teda lõpus vaja, kuid võib-olla oli see tema jaoks liiga vara. Ta palus ise vahetust, hapnikukraani lõi kinni.»  

Mängu protokoll paljastab veel kaks olulist näitajat. Rock võitis lauavõitluse 42:24, kuid enda kasuks ei suudetud seda keerata. Kullamäe nentis, et ei oska seda seletada, nii nagu jäi talle arusaamatuks ka 22 pallikaotust, mida on liiga palju.

Korvpall

EuroChallenge

Tartu Rock – Gaz Metan Medias 68:70

Rock: Dimša 15, Ingram 14, Saage 11, Toome 8, Kurbas 7, Doronin 4, Kriisa 2, Allingu 2, Neljubov 2, Eichfuss 2, Veideman 1, Saage 0.

Medias: St. John 17, Mitchell 16, Graham 9, Dundjerski 8, Nicora 8, Ivanovic 6, Mandace 4, Mladenovic 2. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles