Eesti tippsõudjad testivad järgmisel nädalal vormi ergomeetritel

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endrekson.
Tõnu Endrekson. Foto: Ants Liigus

Eesti parimaks spordivõistkonnaks tunnistatud sõudmise neljapaadi liikmed ootavad järgisel nädalal (26. jaanuaril) kõiki endaga mõõtu võtma sisesõudmisvõistlusel Alfa 2013.

Sõudjad Tõnu Endrekson, Allar Raja, Kaspar Taimsoo ja Andrei Jämsa stardivad 1000 m distantsil meeste võistlusklassis, tõsiseid konkurente on oodata ka Lätist ja Leedust. 20. korda toimuva Alfa peakorraldaja Mihkel Klementsovi sõnul ei ole veel teada, kes naaberriikidest täpselt kohale saabuvad, ent välisvõistlejaid on erinevates võistlusklassides Tallinna oodata ligi sadakond. «Samas on neljase tase nii kõrge, et meeste klassi võit tuleks ikkagi Eestisse võidelda,» lisas Klemetsov.

Soosikuna stardib Tõnu Endrekson, Alfa mitmekordne võitja ja Eesti parim ergomeetrisõudja. Kuid ka tema  paatkonnakaaslased lubavad Alfaks heas hoos olla. Kaspar Taimsoo näiteks läheb püüdma isiklikku rekordit, mis tal sel aastal korra juba õnnestunud – kuu tagasi Pärnumaa meistrivõistlustel suutis ta samal distantsil edestada Allar Rajat ning kaotas Endreksonile vaid 1,1 sekundiga.

Head tulemust on oodata naiste sõidus. «Kuigi Kaisa Pajusalule Eestis hetkel konkurente pole, saab olema huvitav, kas ta suudab püstitada uue võistluste rekordi,» lausus Klementsov. Eesti parim naissõudja on tulnud ka ergomeetrisõudmise maailmameistriks.

Võistlustele registreerida saab kuni esmaspäevani ürituse kodulehel alfarace.ee. Huvilised saavad valida paarikümne erineva võistlusklassi vahel.

Traditsiooniliselt toimub Alfa Tallinna Spordihallis. Alfa 2013 kuulub ka EMT sisesõudesarja, olles võistluse kolmandaks etapiks.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles