Manchester City huviorbiidis olnud talent sõlmis lepingu Nõmme Kaljuga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Kimbaloula (paremal).
Allan Kimbaloula (paremal). Foto: Nõmme Kalju

Eesti valitseva jalgpallimeistri Nõmme Kalju särgis hakkab uuest hooajast mängima Prantsusmaa suurklubi Lille OSC’i noorteakadeemia kasvandik Allan Kimbaloula, teatab Kalju kodulehekülg.

Kimbaloula on äsja 20-aastaseks saanud prantslasest äärepoolkaitsja, kes sõlmis Kaljuga 2014 aasta lõpuni kestva lepingu, mida on võimalik klubil veel kahe aasta võrra pikendada.

«Ma olen väga õnnelik Nõmme Kaljuga lepingu sõlmimise üle ning soovin klubil aidata saavutada nende eesmärke. Nõmme Kalju on väga ambitsioonikas ning ma usun nende projekti täitumisse,» rääkis Kalju uus täiendus Kimbaloula.

«Allan on noor ja andekas mängumees, kellel on Prantsusmaalt olemas korralik jalgpalliharidus. Kalju treeningutel ja kontrollkohtumistes on ta näidanud oma kiirust ja tehnilist oskust ning ta on kindlasti meile hea täiendus,» sõnas Nõmme Kalju peatreener Igor Prins.

Lille OSC’i esindusmeeskond tuli 2010/11 hooajal Prantsusmaa kõrgliiga meistriks ning klubil on riigi üks parimaid noorteakadeemiaid, kust on näiteks sirgunud ka nüüdseks juba Londoni Chelseas mängiv Eden Hazard. Kimbaloula liitus Lille’iga 9-aastaselt, kuid mullu suvel otsustas ta sealt lahkuda.

«Lille’il on väga hea noorteakadeemia, kuid Prantsusmaal tervikuna on konkurents suur ning otse tippjalgpalli pääseda keeruline. Minu vastu tundsid huvi mitmed klubid Inglismaal, Belgias ja Brasiilias, nimedest näiteks Manchester City, Norwich ja Sao Paolo,» avalikustas Kimbaloula.

«Mu agent ütles mulle, et Eesti meister Nõmme Kalju on otsimas meeskonda noori talente, et valmistuda UEFA Meistrite Liiga eelringis mängimiseks. Kaaludes kõiki võimalusi otsustasin ennast Kaljus proovile panna ja siit järgmine samm edasi teha.»

Kimbaloula on jõudnud juba ka fännide poolehoiu võita, demonstreerides hooajaeelsetes kontrollkohtumistes just oma kiirust ja tehnikat. Kontrollkohtumises Levadia vastu panustas Kimbaloula Kalju 3:2 võitu väravasöödu ja kohtumise lõpus vormistatud võiduväravaga.

«Kalju mängijad on väga heal tasemel ning usun, et suudame sel hooajal palju suuri tegusid teha. Isiklikeks suurimateks trumpideks on mul enda arvates kiirus ja tehnika, tänu millele olen teeninud võrdlusi Manchester Unitedis mängiva Naniga,» tõi prantslane paralleele.

Nõmme Kalju järgmine kontrollkohtumine on sel reedel Soomes Turu Interi vastu. Eesti jalgpallihooaeg avatakse aga 26. veebruaril superkarikamänguga, kus Kalju vastaseks on FC Levadia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles