Põlluste: võistlus ebaõnnestus

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henn Põlluste
Henn Põlluste Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Gruusia pealinnas Thbilisis peetud maadluse Euroopa meistrivõistlustel õnnestus Eesti kreeka-rooma maadlejatel nädalavahetusel kolme peale saada vaid üks võit.

Kaalukategoorias kuni 84 kg võistelnud Eerik Aps alistas avaringis 2:1 itaallase Fabio Parisi, kuid jäi siis 0:2 alla Ukrainat esindavale Zhan Belenjukile. Kuna Belenjuk järgmises matšis kaotas, oli ka Apsi võistlus läbi ning eelmisel aastal 5. kohta jaganud mees sai tänavu 25 võistleja seas 14. koha.

Londoni olümpiahõbe Heiki Nabi piirdus raskekaalus ainult ühe matšiga, kui pidi tunnistama kodupubliku ees võistelnud Londoni olümpia viienda mehe Guram Pherselidze paremust. Kokkuvõttes sai Nabi 17 mehe seas 14. koha.

Kehakaalus kuni 55 kg kaotas avaringis vaba olnud Anar Zeinalov kaheksandikfinaalis Elbek Tožijevile, kuid kuna valgevenelane jõudis finaali – ja tuli ka Euroopa meistriks –, sai Zeinalov jätkata lohutusringis, kus aga pidi valgevenelaselt Aleksandar Stojanov Kostadinovilt vastu võtma kaotuse.

«Võistlus ebaõnnestus. Saime kolme mehe peale ühe matšivõidu, seda on ikka natuke vähe,» tõdes Eesti koondise peatreener Henn Põlluste. «Lootsime muidugi paremaid tulemusi, aga läks seekord niimoodi.»

Nii Nabil kui Apsil jäi ettevalmistus tavapärasest lühemaks, lisaks kimbutas mõlemat meest vahepeal gripp. «Probleeme oli igasuguseid, eks pean nüüd analüüsima, millest nii kehv tulemus tuli,» sõnas Põlluste. «Ettevalmistus jäi muidugi ka natuke nõrgemaks kui tavaliselt.»

«Nüüd tuleme koju ja hakkame valmistuma septembris toimuvateks maailmameistrivõistlusteks. Ebaõnnestunud EMist tuleb teha omad järeldused,» lisas Põlluste. «Praegu olid väikesed määrusemuudatused, mais tehakse veel muudatusi, siis tuleb uute reeglitega kohaneda ja edasi treenida, muud midagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles