MM-normi täitmine muutis Maicel Uibo võistlusplaani

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo.
Maicel Uibo. Foto: Ekraanitõmmis videost

Georgia ülikoolis õppiv 20-aastane Eesti mitmevõistleja Maicel Uibo tegi USAs kodustaadionil võimsa võistluse ning kogus kokku 8223 punkti, mis annab talle Eesti kõigi aegade edetabelis kõrge seitsmenda koha. Isiklikku rekordit parandas Uibo koguni 675 silmaga.

Ühtlasi täitis noor eestlane ka suvel Moskvas toimuvate maailmameistrivõistluste A-normi (A-normiks on 8200 punkti). Antud tulemus aseteb Uibo maailma hooaja edetabelis esimesel kohale.

«Kindlasti ei tulnud kohe 8200 punkti tegema. Raske treeningu pealt tulime ja eesmärk oli 7600+, aga kui tuli, ega siis tagasi ka ei hakanud hoidma,» lausus Uibo intervjuus Vikerraadiole.

«Kui siin kõik hästi läheb ja teen kolm (kümnevõistlust - toim), siis Euroopas ühe teeks veel. Millal päris täpselt, seda peab veel mõtlema,» ütles Uibo ja tunnistas, et tõenäolisel on selleks täiskasvanute MM, mitte näiteks Tampere U23 EM.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles