Kangert: pigistan juba kivist vett

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Astana Cycling

Tanel Kangerti lootused tõusta Šveitsi velotuuril pjedestaalile said eile tagasilöögi, kui ränga tõusu lõpp osutus liiga raskeks. Astana meeskonna parimana jätkav Kangert kaotas võitjale 39 sekundit ja jääb kollast liidrisärki kandvast Mathias Frankist maha 1.43. Ometi pole kõik kadunud, sest pühapäeval ootab ees Kangerti leivanumber, eraldistardiga sõit.

«Ei pigista enam sidrunist, vaid suisa kivist vett välja,» kirjeldas Kangert seisundit. «Seitsmenda etapi lõpus olin tühi. Jalad tõmbasid samuti krampi, nagu mõnel varasemalgi päeval.»

Šveitsi tuuri pikim etapp oli ühtlasi ka tapvaim. Esmalt tuli ületada esimese kategooria tõus, seejärel rühkida üles kõrgeima kategooria mäest. Viimase ronimise pikkus oli 21 kilomeetrit ja keskmine tõusunurk 6,1 kraadi.

Mõnikümmend meest püsis otsustaval tõusul koos, kuni Bauke Mollema kolm kilomeetrit enne tippu ründas. Kolm meest suutsid temaga kaasa minna, Kangert paraku jäi, ent vahe ei rebenenud lootusetult suureks. Finišis oli Kangert 11. ja langes kokkuvõttes kahe koha võrra.

Täna sõidetakse Šveitsis tasase maa etapp, kus seis muutuda ei tohiks, lõplikult pannakse asjad paika pühapäeval 27 km pikkuse temposõiduga, kus viimane kolmandik tuleb mäkke ronida.

«Kaotust liidrile on mul juba nõnda palju, et äkki üritan laupäeval midagi, enne finišit on väike küngas, ehk seal,» rääkis Kangert ja lisas, et pühapäeval annab ta endast parima.

Kangert on eraldistardis olnud viimasel ajal üsna võimas, kuid selles seltskonnas läheb tal raskeks. Mulluse Šveitsi tuuri temposõidus sai ta 8. koha ning võib seegi kord neist meestest, kes hetkel teda edestavad, kiirem olla, kuid ilmselt mitte piisavalt, et kokkuvõttes kolme sekka mahtuda. Kui midagi hullu ei juhtu, tõuseb Kangert tõenäoliselt esikuuikusse ning see oleks juba tõsine edasiminek võrreldes eelmise aastaga, kui ta sai Šveitsis 18. koha.

«Vaatame, palju mul pühapäeval jalgu all on, aga kümne seast ei tahaks kindlasti välja langeda,» lubas Kangert võidelda viimseni.

Kangert tõdes, et Šveitsi tuur ei osutunudki nii hulluks kui arvatud, kuid kaotus on tulnud paljuski kogenematusest.

«Teisel etapil kaotasin 40 sekundit oma lollusest, kolmandal etapilt teist sama palju... Oleksin teadnud olusid, et laskumine on märg, alustanuks seda esimeste seas,» lõi Kangert sekundeid kokku. «Aga kogemusi on vaja kuskilt hankida. Mul pole just palju võimalusi olnud enda nimel velotuure sõita.»


Šveitsi velotuur

Seis pärast 7. etappi: Mathias Frank 25:42.36, 2. Rui Alberto Faria da Costa +13, 3. Roman Kreuziger +23, 4. Thibaut Pinot +44, 5. Bauke Mollema +46, 6. Tejay van Gardener +1.17, 7. Daniel Martin +1.23, 8. Cameron Meyer +1.42, 9. Tanel Kangert +1.43, 10. Simon Spilak +1.50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles