Taaramäe tänasest etapist: lubatakse vihma ja profiil on ai-ai kui raske

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratturid 2010. aastal Alpe d'Huez'i otsa ronimas.
Ratturid 2010. aastal Alpe d'Huez'i otsa ronimas. Foto: SCANPIX

Tour de France’i eilsel eraldistardist sõidul tubli 18. koha saanud Cofidise meeskonna rattur Rein Taaramäe jäi ka ise oma kohaga rahule, kuid tunnistas, et hea õnne korral oleks võinud ka esikümnes lõpetada. Tänase ülimalt raske etapi eel lubab eestlane fännidele põnevat etendust.

«18. kohaga pean rahul olema. Viimase tõusu otsas olin aga 13. ja kaotasin imelikul kombel paljudele allamäge osal 30-40 sekundit, isegi oma tiimikaaslasele Navarrole, kuid siledal ja allamäge on mul võimsust enam. Pilti kokku pannes ütles tiimi ds, et päeva algul oli kõva vastutuul viimasel 10 km peal ja õhtul olid finišis lipud maas, seega väga kehv polnudki. Kümme kohta oleks end hea õnne korral ülespoole liigutanud,» kirjutab Taaramäe paf.com-i blogis.

Täna seisab ratturitel ees ülimalt raske etapp, mille lõpus ronitakse koguni kaks korda kuulsa Alpe d’Huez’i mäe otsa. Esimesel korral on tõusu pikkuseks 12,3 km ning tõusunurk keskmiselt 8,4%, teisel korral vastavalt 13,8 km ja 8,1%. Etapi pikkus on 172,5 km.

«Homme (täna - toim) siis Alpe d’Huez. Hetkeseisuga midagi lubada ei saa, kuid tv vahendusel tuleb kindlasti põnev etendus, sest lubatakse vihma ja raja profiil on ai-ai kui raske,» aruleb Taaramäe. «Eile (teisipäeval – toim) oli tunne parem ja ka täna (eile – toim) polnud viga. Ei tea, kas hakkab tulema? Igatahes on tuju hea, et jälle ühe imelise päeva maha sai peetud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles