The Moscow Times: Sotši OMi boikott võib tõeks saada

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

The Moscow Times kardab, et Venemaa presidendi Vladimir Putini hiljuti allkirjastatud seadus, mille kohaselt võib Sotši olümpiamängudel homoseksuaalidest inimesi vahi alla võtta ja isegi riigist välja saata, viia olümpiamängude boikoteerimiseni teatud riikide poolt.

Viimati ütles otse boikoteerimise mõtte välja esmaspäeval USA näitekirjanik ja näitleja Harvey Fierstein, kes The New York Times’is võrdles Venemaad Natsi-Saksamaaga. Fiersteini väitel tuleb rahvusvahelisel üldsusel Venemaad tugevalt survestada, kuna muidu võib riigis toimuv lõppeda samasuguste hirmsate tagajärgedega nagu holokaust.

Juba seitse lääneriiki on oma elanikke hoiatanud, et Venemaale reisides peavad geid olema äärmiselt ettevaatlikud, kuna nad võivad langeda võimude poolt diskrimineerimise ohvriks.

«Geid võivad Venemaal langeda isegi vägivalla ohvriks,» manitsesid USA ja Kanada ettevaatusele.

Austraalia olümpiakomitee hoiatas suisa oma sportlasi: olümpiakomitee ei saa tagada homoseksuaalidest sportlaste turvalisust Sotši olümpiamängudel.

The Moscow Times kardab, et arengud riikides võivad viia selleni, et osad,eriti geisõbralikumad riigid võivad Sotši OMile jätta tulemata.

«Mõned kindlad isikud või isegi riigid võivad olümpiamänge boikoteerida, kuid see poleks Venemaa jaoks suur tragöödia. Aeg-ajalt on seda teisteski riikides ette tulnud,» vihjas The Moscow Times’iga rääkinud mainekujundaja Igor Reichlin, kelle sõnul see suures pildis midagi ei muudaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles