Kalev/Cramo ja Rock said koha EuroChallenge’i põhiturniiril

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Madis Kalvet
Copy
Kalev/Cramo mängijat Krisjan Kangurit (valges) püüab takistada Tartu Rocki Marek Doronin.
Kalev/Cramo mängijat Krisjan Kangurit (valges) püüab takistada Tartu Rocki Marek Doronin. Foto: Toomas Huik.
Eesti kaks paremat korvpalliklubid BC Kalev/Cramo ja Tartu Rock said koha Euroopa tugevauselt kolmanda sarja Eurochallenge’i põhiturniiril. Samas sarjas mängiti ka lõppenud hooajal.

Alagruppide loosimine toimub 8. juulil. Praegu on Eurochallenge’i sarja nimekirjas 24 meeskonda, kellele lisandub 8 klubi, kes kaotavad tugevuselt teise sarja Eurocupi eelringis, kirjutab Fibaeurope.

Teistest Baltikumi klubidest mängivad Vilniuse Lietuvos Rytas ja Kaunase Žalgiris Euroliiga põhiturniiril. Võimalus Euroopa tugevaimas klubisarjas mängida on ka Läti meistril Ventspilsil, kes alustab Euroliiga eelringist. Kaotuse korral langetakse Eurocupi turniirile.

Koha Eurocupi põhiturniiril on taganud leedulaste Šiauliai, Eurocupi eelringist alustab aga lätlaste Riia VEF. Kui VEF eelringis kaotab, siis mängib ta koos Eesti klubidega Eurochallenge’i sarjas.

Kõikides sarjades osalevate meeskondade nimekirju saab näha siit.

Tagasi üles