Jalgpalli meistriliigas kohtuvad FC TVMK ja Levadia

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Eesti jalgpallimeistrivõistluste 8. vooru mängus alistas FC Levadia (rohelises) 2:1 FC TVMK.
Eesti jalgpallimeistrivõistluste 8. vooru mängus alistas FC Levadia (rohelises) 2:1 FC TVMK. Foto: Liis Treimann

Jalgpalli meistriliiga 11. vooru keskses mängus on pühapäeval kell 17 Kadrioru staadionil vastamisi FC TVMK ja FC Levadia.

Põnevaid mänge toimub aga mujalgi: JK Trans võõrustab JK Maagi, JK Tammeka kohtub JK Vaprusega, JK Tuleviku vastaseks on FC Ajax ning FC Flora võrdleb oma oskusi FC Warrioriga.

kell 14:00 FC Flora Tallinn (3. koht, 20 p, 10 mängu) – FC Warrior Valga (10. koht, 4 p, 10 mängu), Lilleküla staadion

23. aprillil toimunud selle hooaja ainsas omavahelises mõõduvõtus sai FC Flora tänu Gert Kamsi ja Jarmo Ahjupera väravatele FC Warriori üle 2:0 võidu.

Flora peatreener Pasi Rautiainen, kelle hoolealused kohtusid viimases kahes meistriliiga ja ühes karikavõistluste mängus JK Maagiga, rõõmustas, et meeskond on kodumurul tagasi.

«Loodan, et suudame säilitada selle hinguse ja meeskonnavaimu, mis meil praegu on, ning teeme pühapäeval ilusa mängu ja võtame punktid,» märkis Rautiainen. «Peame siiski arvestama asjaoluga, et ka Warrior on heas hoos - eelmises voorus võetud kolm punkti on kindlasti parim motivaator.»

Floralaste poolkaitsja Rain Tölpus kinnitas, et koduväljakul soovitakse kolm punkti võtta.

«Esimene selle hooaja mäng A. Le Coq Arenal Maagiga oli meeskonnale suur pettumus ning kõik tahavad seda unustada,» selgitas ta.

«Vastaste ründav mängustiil sunnib meid kaitses pingutama ning kui hästi vastu peame, tekivad ka meil omad võimalused,» lausus FC Warriori peatreener Ivo Lehtmets.

«Päris mütsiga me lööma ei lähe, aga loodame muidugi võitu,» teatas Warriori poolkaitsja Andre Frolov.

Statistikat vaadates tundub Warriori ülesanne raske, sest Flora on sel hooajal kõigis kohtumistes vähemalt ühe värava löönud, samas on «sõdalased» sihile jõudnud vaid kahes mängus ning suutnud ainult korra oma puuri puhtana hoida.

Peakohtunikuks on Bruno Rammo ning abikohtunikeks Ülo Kikas ja Marko Leevand. FC Floral on mängukeelu all Sander Post ning FC Warrioril Magnus Martinson.

kell 17:00 FC TVMK Tallinn (2. koht, 25 p, 11 mängu) - FC Levadia Tallinn (1. koht, 26 p, 10 mängu), Kadrioru staadion

8. vooru mängus alistas FC Levadia tänu Konstantin Vassiljevi 89. minuti väravale FC TVMK tulemusega 2:1. Pärast seda on Levadia teinud kaks 1:1 viiki JK Transiga, TVMK aga esmalt võitis JK Vaprust 7:1 ja seejärel kaotas Pärnu klubile 0:1.

«Levadia on seni mänginud stabiilsemalt kui meie. Samas näitas esimene omavaheline kohtumine, et oleme võrdsed meeskonnad. Tuleb ainult vältida rumalaid vigu,» vaagis TVMK peatreener Vjatšeslav Bulavin, keda häiris fakt, et meeskond pidi eelmise mängu kunstmurul pidama.

«Mitmed pallurid on saanud vigastusi. Usun, et tuleb tuline lahing, kus otsustavaks saab suurem tahtmine,» lisas ta.

TVMK poolkaitsja Andrei Borissov tõdes, et seekord on tema võistkond tagaajaja rollis.

«Iseenesest on see mugavam positsioon, ent kui kaotame, läheb vahe kole suureks. Võiduks on lisaks muule vaja ka õnne,» ütles Borissov.

«Kolmes järjestikuses kohtumises oleme esmalt mängu kontrollinud ja juhtima läinud, seejärel aga initsiatiivi loovutanud ning lubanud vastasel viigistada,» mõtiskles Levadia treener Igor Prins.

«Viimases omavahelises kohtumises FC TVMKga saime võidu tänu õnnelikule väravale lõpuminutitel. Peame suutma initsiatiivi hoida 90 minuti jooksul, realiseerima edukamalt oma võimalusi ega tohi kinkida vastasele väravat,» lisas ta.

Levadia ründaja Ats Purje sõnul üritatakse parandada oma seniseid vigu nii kaitses kui rünnakul.

«Tahan värava lüüa ja sellega oma meeskonda aidata. Tuleb raske mäng, TVMK on väga tugev vastane,» märkis Purje.

Mullustes TVMK ja Levadia omavahelistes Meistriliiga mängudes said mõlemad ühe 2:1 võidu, ülejäänud kohtumised lõppesid 2:2 ning 0:0 viikidega.

Mängu peakohtunik on Kristo Tohver, abikohtunikud Jaanus Mutli ja Tiit Kivisild ning neljas kohtunik Mart Martin.

Mängukeelde meeskondadel ei ole.

kell 17:00 JK Trans Narva (4. koht, 20 p, 10 mängu) – JK Maag Tartu (6. koht, 14 p, 10 mängu), Narva Kreenholmi staadion

23. aprillil Tartus toimunud mängus asus JK Maag kahel korral juhtima, kuid JK Trans suutis seisu viigistada ning nii lõppes heitlus tulemusega 2:2.

«Eelmine mäng näitas, et meeskonnal on tugev ja visa iseloom,» viitas Narva klubi peatreener Valeri Bondarenko 10. vooru 1:1 viigile Levadiaga.

«Viimasel korral alahindasime JK Maagi meeskonda. Püüame tehtud vead parandada,» lisas Transi poolkaitsja Aleksandr Tarassenkov.

«Transil on tugev meeskond ja nad on väga raskeks vastaseks,» tunnistas Maagi juhendaja Sergei Zamogilnõi. «Koduväljakul mängisime nende vastu hästi. Võõrsil tahame näidata veelgi paremat mängu.»

Tartlaste poolkaitsja Andrei Tjunin nentis, et viimases kohtumises lõid välja probleemid kaitseliinis.

«Peame sellele rohkem tähelepanu pöörama, seda eriti tugeva vastasega mängides,» lausus ta.

4. kohal jätkav JK Trans on Meistriliiga edukaim viigistaja: narvakad on ühe punkti teeninud nii Levadia (2 korda), TVMK, Flora kui ka Maagi vastu. Levadia kõrval on Trans teine meeskond, kes jätkab endiselt kaotuseta.

Mängu kohtunikeks on Ain Karutoom, Hannes Reinvald ja Sten Klaasen. Mängukeelde meeskondadel ei ole.

kell 17:00 JK Tammeka Tartu (5. koht, 16 p, 10 mängu) - JK Vaprus Pärnu (7. koht, 10 p, 11 mängu), Tartu Tamme staadion

JK Tammeka sai 8. voorus JK Vapruse vastu 3 punkti kirja 2:0 võiduga: väravad tartlaste kasuks lõid Heiko Tamm ja Rasmus Tomson. Uustulnuk Vaprus sepistas viimases mängus aga suurüllatuse, alistades tiitlikaitsja TVMK 1:0.

«Pärast võitu eelmise hooaja meistri üle on Vapruse võistkond väga ohtlik,» tõdes Tammeka peatreener Sergei Ratnikov.

«Viimane voor Eesti meistriliigas tõestas asjaolu, et võitmatuid võistkondi pole. Alahinnata ei saa kedagi, valmistume ning püüame sel aastal esmakordselt Tamme staadioni muruväljakul mängides kõigile pöidlahoidjatele hea elamuse pakkuda,» rääkis tartlaste väravavaht Kert Kütt.

«Loodame, et saame parema tulemuse kui 3 nädalat tagasi,» ütles Vapruse peatreener Kalev Pajula.

Pärnakate ründaja Mihhail Kazak usub, et Tammeka vastu on vägagi reaalne võimalus punkte võtta.

«Tuleb pingutada nagu TVMK vastu ning oma värav puhtana hoida. Arvan, et oleme võrdsed võistkonnad,» selgitas Kazak.

Kohtumise vilemeheks on Urmo Visnapuu, keda assisteerivad Eduard Rõžov ja Dmitri Vinogradov.

Mängukeelde meeskondadel ei ole.

kell 17:00 JK Tulevik Viljandi (9. koht, 4 p, 10 mängu) -  FC Ajax Lasnamäe (8. koht, 6 p, 10 mängu), Viljandi linnastaadion

Esimeses omavahelises mängus alistas FC Ajax Aleksei Titovi väravast JK Tuleviku 1:0.

«Tallinnas saadud valus kaotus tuleb Viljandis võiduks muuta,» teatas JK Tuleviku peatreener Marko Lelov.

«See mäng Ajaxiga on meie jaoks väga tähtis. Eelmistes kohtumistes ei ole me väga palju punkte võtnud, pühapäeval on eesmärgiks võit,» rääkis poolkaitsja Märt Kosemets.

«Peamiseks ülesandeks on säilitada oma koht turniiritabelis. Võitlus «ellujäämise» nimel toimub nende meeskondade vahel, kes asuvad tabeli lõpus ja just see on üks võtmemängudest. Väike probleem võib tekkida sellest, et mängime esimest korda sel hooajal naturaalkattega väljakul, kuid muus osas on meeskondade šansid võrdsed,» kommenteeris Ajaxi juhendaja Aleksandr Puštov.

Ajaxi poolkaitsja Miroslav Rõškevitš lisas: «Võrdsete meeskondade kohtumised on pealtvaatajate jaoks alati huvitavad. Püüame mängida väärikalt ja mitte kaotada.»

Mängu peakohtunik on Sten Kaldma ning abikohtunikud Are Habicht ja Neeme Neemlaid. Mängukeelde meeskondadel ei ole.

Tagasi üles