Tants Kivimägi ümber jätkub

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Kivimägi
Tatjana Kivimägi Foto: Mihkel Maripuu

Eesti kodakondsuse saamise, selle vastuvõtmisega viivitamise ning kadumisega eestlaste silmis juba kurikuulsaks saanud venelannast kõrgushüppaja Tatjana Kivimägi ilmus ootamatult välja ning võistles eile Tallinnas.


Talvel vigastuste raviga tegelenud Kivimägi pole tänavu kuigi kõrgele kerkinud. Tallinnaski piirdus ta 1.84ga. Kuigi tulemusest polnuks Kivimägiga põhjust vestelda, soovisid Eesti ajakirjanikud uurida, millise riigi eest kavatseb blond piiga tulevikus esineda. Paraku ei õnnestunud temaga jutule saada.



Sama nõutu oli Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi – kael pikaks aetud, püüdis ta vaadata, kuhu Kivimägi hüppesektorist kadus.



Möödunud aasta lõpus Eesti kodakondsuse saanud ning talvel Tallinna külastanud Kivimägi kadus kevadel nagu vits vette. Ei vastanud ta Eesti alajuhtide elektronkirjadele ega helistamistele. Suvel võistles ta aga hoopis Venemaa meistrivõistlustel. Berliini MMile pääsemiseks polnud tema tulemus aga piisav.



Enda üllatuseks kohtas Teigamägi venelannat esmaspäeva õhtul võistluseelsel üritusel ning püüdis temaga teisipäevaks või kolmapäevaks kohtumist klapitada, paraku sai ta põiklevaid vastuseid.



Kuldliiga võistluse peakorraldaja Mati Lilliallik oli samuti enne jõuproovi Kivimägiga vestelnud, ent kodakondsuse küsimust polnud temagi puudutanud.



Millest siis kogu see triangel? Kevadel Postimehega vesteldes tunnistas Kivimägi, et tal puudub tuleviku suhtes kindlus ning seepärast pole ta kodakondsuspabereid allkirjastanud. Samas näris Eesti kodaniku Mihhail Kivimägiga abielus oleva venelanna hinge kahtlus, et Eesti alaliit polegi temast enam eriti huvitatud. Teigamägi on aga alati kinnitanud vastupidist. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles