Kalev/Cramo võib Balti liigat alustada ilma välismängijateta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tanel Sokk
Tanel Sokk Foto: Mihkel Maripuu

Algavaks hooajaks valmistuva BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreeneri Nenad Vucinici sõnul ei pruugi oodatavad välismängijad saabuda ka sel nädalal. 




Eelmisel hooajal nelja leegionäri abi kasutanud Kalev/Cramo pidas nädalavahetusel kaks kontrollkohtumist, kus ainult kodustele jõududele toetudes alistati kahel korral soomlaste Lahti NMKY. Esimeses matšis võeti 75:72 ning teises 102:59 võit.

Sõprusmängudest enam pakub korvpallisõpradele kindlasti huvi, millal saabuvad Eestisse võistkonna tänavused leegionärid. Lisajõudu oleks kindlasti vaja kiiremas korras, kuna tuleval nädalavahetusel osaleb meeskond Leedus Balti liiga karikaturniiril.

«Võib-olla saabub keegi,» ei osanud kalevlaste juhendaja Vucinic kindlalt lubada, et nädala pärast on meeskonnas mõni korvialune tugevdus juures.

Võimalust, et tänavu tulebki ainult eestlastega läbi ajada, peatreener aga kinnitada ei tahtnud. «Loodame, et välismängijad tulevad,» sõnas Vucinic. «Praegu aga ei tea, millal nad saabuda võiksid. Pole lihtne häid mehi leida, kuna eelarve on tänavu võrreldes eelmise aastaga väiksem.»

Mitmel varasemalgi aastal välismängijate palkamisega viivitanud kalevlased kasutavad samasugust värbamistehnikat ka nüüd ning loodavad sedasi võrku püüda mõne tugeva tegija.

«Eelmisel aastal õnnestus hankida mitu väga head meest soodsa hinnaga. [John] Linehani saime tänu eelnevale vigastusele ning [Nate] Foxi võistluskeelu tõttu turuhinnast odavamalt. Üritame tänavu sarnast taktikat kasutada,» täpsustas Vucinic.

Lisaks niigi hõredale koosseisule valmistab Vucinicile muret Rait Keerlese õlavigastus, viimane jäi trauma tõttu nädalavahetusel toimunud sõpruskohtumistest eemale. «Praegu ei tea, kas ta järgmisel nädalal mängib,» oli Vucinic murelik.

Kalevlased annavad endale aru, et algaval hooajal tuleb madistada mitme väga tugeva vastasega. Juba reedeses matšis Lietuvos Rytasega tuleb suurest kaotusest pääsemiseks näidata maksimaalselt head mängu.

«Raskeks läheb kindlasti, kuid valget rätikut veel ringi ei viska,» sõnas Tanel Sokk.

Kui Balti liigas on sarnaselt Kalev/Cramoga mitmed teisedki meeskonnad oma püksirihma pidanud kõvasti koomale tõmbama, siis Idaliigas ootavad Eesti klubi ainult ülitugevad meeskonnad. «Üritame oma tasemest allapoole mitte vajuda. Eesti ja Balti liigat kannatab  mängida küll. Idaliigas tulevad samas vastu väga kõvad vastased,» arvas Sokk.

Sokk: välisklubidelt on tulnud mitu pakkumist

Kui üks Kalev/Cramo eelmise hooaja liidritest Kristjan Kangur läks Prantsusmaale ning ka Gregor Arbet otsis võimalust samuti piiri taha siirduda, siis Tanel Sokk plaanib kindlalt praeguses klubis jätkata.

«Lepingus pole ette nähtud, et võiksin välismaale minna,» täpsustas Sokk. «Kui klubis püsib kõik vähegi korras, siis mängin Kalevis kindlasti hooaja lõpuni.»

Samas tunnistas mängujuht, et tema vastu on välisklubidest huvi tuntud. «Pakkumisi on tulnud, kuid olen seni kõik tagasi lükanud,» sõnas Sokk ning lisas, et tulevikus tahaks ta kindlasti ka leegionäri leiba maitsta. «Praegune eesmärk on siiski Kalevi särgis häid esitusi teha ja terve võistkond korralikult käima saada.»

Tagasi üles