Saudi prints kavatseb osta Liverpooli jalgpalliklubi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inga Höglund
Copy
Liverpooli kapten Steven Gerrard (paremal) ning hispaanlane Fernando Torres.
Liverpooli kapten Steven Gerrard (paremal) ning hispaanlane Fernando Torres. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia prints teatas, et on valmis kulutama kuni 350 miljonit naelsterlingit, et osta 50-protsendiline osalus Liverpooli jalgpalliklubist.

«Otsime võimalust osta 50 protsenti klubi aktsiatest, mis vaevleb praegust 245 miljoni naela suurustes võlgades,» sõnas prints Faisal bin Fahd bin Abdullah, kes juhib kodumaal kahte ettevõtet F6 ja Fama Group, vahendab Reuters Al-Riyadhi uudist. «Tehingu väärtus oleks 200 miljonist naelast kuni 350ni.»

Fama pressiesindaja printsi sõnu ei kinnitanud, kuid lisas, et prints alustas Liverpooliga koostööd: «Tean, et prints käis vaatamas Liverpooli mängu Hulli vastu ja sõlmis Liverpooliga kokkuleppe ehitamaks Saudi Araabiasse spordiakadeemia.»

Liverpool on investorite huviorbiidis olnud alates jaanuarist, kui klubi ameeriklastest omanikud Tom Hicks ja George Gillett teatasid klubi müügisoovist 500 miljoni naelsterlingi eest.

Eelmisel aastal hindas ajakiri Forbes Liverpooli turuväärtuseks üks miljard USA dollarit, millest võlg oli juba maha arvestatud. See teeb Liverpoolist Manchester Unitedi, Madridi Reali ja Arsenali kõrval ühe väärtuslikuma jalgpalliklubi maailmas.

Märksõnad

Tagasi üles