Turba korvpalliklass soovib laieneda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Märt Kermon juhendab noori korvpallipoisse.
Märt Kermon juhendab noori korvpallipoisse. Foto: Raigo Pajula

Möödunud aasta oktoobris kirjutas Postimees Turbas avatud korvpalliklassist. Nüüd, kevade hakul hindavad projekti käivitajad algatuse positiivseks ning loodavad tegevust laiendada.

Idee autor Ago Kliimson pelgas tagasilööke, ent vähemalt esimesel aastal suudeti neid vältida ning korvpallikeskuse tegevus on hästi käivitunud. «Kartsin, et poisid kukuvad ära, ent tegelikult oli selliseid vaid mõni üksik,» rääkis Kliimson. «Paarikümnest alustanust ei suutnud vajalikul tasemel õppida ja harjutada vaid kaks-kolm.»

Sügisel unistas Kliimson, et Turba gümnaasiumi juurde rajatud kool suudab konkureerida Audentese spordikooli korvpalliosakonnaga. Viis kuud hiljem möönis ta, et unistuste täitmine pole nii kerge.

«Väiksemad keskused ei taha meile omi poisse anda, vaid saadavad nad ikka Audentesesse,» selgitas ta. «Seda soosib ka alaliit, kuigi väidetavalt pole nad sealse tegevusega rahul. Loodame, et tulevikus asi muutub.»

Kliimsoni sõnul on Turbal Audentese ees mitmeid eeliseid. «Treeninguteks on meil piiramatult saaliaegu, samuti pole probleeme jõusaali külastamisega. Maakohale omaselt on meil väga hea toitlustamine,» loetles ta oma ettevõtmise plusse. «Kool ja kohalik omavalitsus suhtuvad mujalt tulnud lastesse väga hästi.»

Käimasoleval õppeaastal alustati ühe klassitäie poistega, tuleval sügisel käivitatakse veel üks klass ning lõpuks peaks Turbas olema iga keskkooli klassi kõrval ka korvpalliklass. Praegu hoitakse silma peal 1992.–93. aastal sündinud poistel.

«Samas ei lükka me ka nooremaid tagasi – kui poisil on pikkust ja jõudu, võib ka varem meiega liituda, minu andmed on internetis saadaval,» julgustas Kliimson. «Praegu on meil siin kaks sellist noormeest, kes mängivad 15-aastastena juba Eesti meistrivõistluste teises liigas.»

Peatreener Märt Kermoni juhendatav meeskond saab täiskasvanutega mängides väärt kogemusi ning Kliimsoni arvates pole probleemiks ka asjaolu, et hetkel asutakse kahe võiduga eelviimasel kohal.

Kliimson jätkab värbamistööd ka koolivaheajal. Need, kes soovivad sügisel kooliga liituda, võiksid minna tuleval kolmapäeval kell 12 Turbasse ennast näitama.

Tagasi üles