Venelane pakub koha eest vormel-1 sarjas 234 miljonit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Madis Kalvet
Copy
Vitali Petrov
Vitali Petrov Foto: SCANPIX
GP2 piloot Vitali Petrov loodab sel aastal vormel-1 sarja pääseda ning pakub selle eest 15 miljonit eurot (234 miljonit Eesti krooni).

Eelmisel aastal lõpetas Petrov GP2 sarja teise kohaga Nico Hülkenbergi järel ning nüüd on pidanud läbirääkimisi Renault ja Campose võistkondadega, kirjutab Sponest.

Petrovi isiklik sponsor on Moskvas asuv pank Sberbank ning maailma suurim maagaasi firma Gazprom. Iga võistluse kohta pakutakse välja 800 000 eurot.

Petrovi mänedžeriks on Michael Schumacheri legendaarne järelvaataja Willi Weber, kelle sõnul pole oma rahadega sõitjad mingiks uudiseks vormel-1 sarjas.

«Ainult esimesed kuus või seitse pilooti teenivad tegelikult raha, ülejäänud toovad seda tiimidele,» lausus Weber. «Kes seda hakkab tegema, jääb seda karjääri lõpuni tegema, kui just pole tegu erakordse talendiga.»

Siiski ei kaalu Renault meeskond Petrovi palkamist ainult rahade pärast.

«Inimeste sõnul kaalume Petrovi ainult tema rahade pärast, kuid ta pole läbi räägitavaist rikkaim,» lausus tiimi juht Eric Boullier, «Ei tohi unustada, et ta lõpetas GP2 sarja teise kohaga. Ainuüksi tema talendist piisab vormel-1 sarja saamiseks.»

Tagasi üles