O’Sullivan tegi mitmes mõttes ajalugu

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan maailmameistritiitliga
Ronnie O'Sullivan maailmameistritiitliga Foto: SCANPIX

Snuukrimaailma legend Ronnie O’Sullivan vapustas fänne Welsh Openi finaali viimases frame’is löödud maksimaalse punktisummaga. Ühtlasi sai temast esimene mees, kes võistlustingimustes on sellise tulemuse saavutanud 12 korral.

11 korda on 147 punkti löönud ka erru läinud Stephen Hendry. Nüüd tõusis O’Sullivan oma kunagisest konkurendist mööda ja on antud arvestuses ainuliider. Lähmad jälitajad on kusjuures üsna kaugel - John Higginsil on kirjas seitse, Ding Junhuil viis maksimaalset punktisummat. Kusjuures just Ding oli see, kes Welsh Openi finaalis nurgadiivanil istus ja O’Sullivani mesitriklassi imetles. Ülejäänud mehed pole üle kolme korra 147 punktini jõudnud.

O’Sullivani enda jaoks oli aga viimatine 147 punkti ajalooline, sest esmakordselt kasutas ta nii maksimaalset skoori lüües vasaku käe abi. «Ma olin 11 maksimumi löönud parema käega, see viimane oli aga vasaku käega,» vihjas O’Sullivan viimasele punasele kuulile, mille ta vasaku käega osavalt sisse lõi ning valge palli raskest seisust täpselt õigele kohale mängis.

Ta jagas kiidusõnu ka finaalivastasele Ding Junhuile, kellel on sellel hooajal kirjas juba neli turniirivõitu. Dingi võidu korral oleks ta tõusnud samale pulgale Hendryga, kes on ainsana aasta jooksul viis turniirivõitu saanud. «Loodan, et kui ma hoo maha võtan, siis võidab ta veel palju turniire. Nautige tema mängu, ta on väga eriline!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles