Ecclestone: topeltpunkte polegi sel hooajal vaja

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja boss Bernie Ecclestone väitis, et sel hooajal kasutusele võetud ja palju kriitikat saanud topeltpunktide süsteemi polegi käesoleva hooaja lõpus vaja, sest niikuinii on selge, et võitjaks tulevad hooaega võimsalt alustanud Mercedesed.

Käesolevast F1-hooajast jagatakse viimasel, Abu Dhabis sõidetaval etapil topeltpunkte, mis Ecclestone'i sõnul oleksid pidanud tooma sarja põnevust, mida viimastel aastatel on Red Bulli sõitja Sebastian Vetteli valitsemise tõttu olnud üsna vähe. Topeltpunktide süsteem sai palju kriitikat nii sõitjatelt kui ka fännidelt, aga Ecclestone jäi endale kindlaks ning väitis, et tegemist on vajaliku muudatusega.

Kuna uus hooaeg on aga alanud kindlalt Mercedese taktikepi all, kuulutas Ecclestone nüüd, et sel hooajal ei lähegi topeltpunkte vaja, sest meistriks tuleb niikuinii üks Mercedese sõitjatest ehk kas Lewis Hamilton või Nico Rosberg.

«Neid (topeltpunkte- toim.) pole sel aastal vaja, sest võitlus meistritiitlile saab ammu enne lõppu läbi,» väitis Ecclestone. Kui kuninglikku võidusõidusarja kajastavad reporterid küsisid, kas Ecclestone peab sellega silmas Mercedeseid, vastas mees kindlalt: «Just täpselt.»

Praeguseks on vormel-1 hooajal sõidetud kolm etappi, millest ühe on võitnud Rosberg ja kaks Hamilton. Üldarvestuses on Mercedese mehed teistest tublisti ees, sest Rosbergil on esimesena koos 61, Hamiltonil teisena 50 punkti ning kolmandal kohal on alles 28 silmaga Force India sõitja Nico Hülkenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles