Kreeka peatreener eemaldamisest: kohtunikul olid topeltstandardid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Benjamin Williams saadab Kreeka peatreeneri Fernando Santose tribüünile.
Kohtunik Benjamin Williams saadab Kreeka peatreeneri Fernando Santose tribüünile. Foto: SCANPIX

Kreeka jalgpallikoondise peatreener Fernando Santos ei mõistnud, miks kohtunik Ben Williams ta eilses Kreeka ja Costa Rica vahelises MMi kaheksandikfinaalis penaltiseeria eel tribüünile saatis.

Santose sõnul algas segadus juba normaalaja lõpus, kui Williams oli andnud teise poolaja lõpuvile ning Kreeka abipersonal murule oma mängijatele juua viima ja nõuandeid jagama läks. «Kohtunik ütles, et me ei tohi platsile minna ning saatis mind ja varumehi küljejoone taha. Näitasin teisele väljakupoolele ja ütlesin, et vaata ometi, nemad on kõik väljakul. Costa Rica mängijad, tehniline personal, kõik olid murul. Kreeklased ei tohtinud aga üle joone astuda,» pahandas Santos.

«Ütlesin, et nii pole õige, need on ju topeltstandardid,» märkis Santos. Olukord rahunes, kuid lisaaja lõppedes lõi tüli uuesti lõkkele. «Juhtus täpselt sama lugu. Kõik costaricalased olid platsil, minul keelas Williams sinna mineku aga ära. Küsisin, et miks küll? Kas ma olen neist erinev? Näen teistmoodi välja? Kas asi on selles, et ma olen portugallane? Tema ütles aga, et ma ei tohi temaga nii rääkida. Küsisin, et kellega m siis räägin? Ja siis ta ütles, et ma pean ära minema… Eks ma siis läksingi,» selgitas Santos oma nägemust juhtunust.

Kurioossel kombel pani ärasaatmine punkti ka Santose nelja-aastasele tööle Kreeka koondise peatreenerina, sest juba varem oli selge, et pärast MMi ta selles ametis ei jätka. «Kreekal on juba uus peatreener,» viitas Santos kuulujuttudele, et tema asemele asub Claudio Ranieri. Lisaks olevat Kreeka alaliit talle juba tagasilennuks piletigi ära ostnud. «Ma ei tea, võib-olla nad ei uskunud, et me üldse nii kaugele jõuame,» märkis Santos mõrult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles