Eestlased üritavad täita EM-normi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Uudmäe
Jaanus Uudmäe Foto: Mihkel Maripuu

Täna Viljandis toimuva kergejõustiku koduse Kuldliiga etapil kohtuvad esimest korda Eesti parimad meeskolmikhüppajad.


Pärast vigastusest tingitud pikka pausi üritab Barcelona EM-normi täita Jaanus Uudmäe, ent võitu jahib ka tänavu juba 16.63 hüpanud Igor Sjunin ning mitmel tiitlivõistlusel osalenud, ent viimasel ajal taandunud Lauri Leis. Neist kolmest on tugevaim isiklik rekord Uudmäel (17.06).

Naiste kolmikhüppes peavad duelli juba EM-normi täitnud Veera Baranova ja alles hüppekindlust otsiv Eesti rekordi omanik Kaire Leibak. Baranova osaleb ka kaugushüppes.  

Odaviskes jahib jätkuvalt EM-normi Andrus Värnik. Eesti rekordiomaniku ja MMidelt kaks medalit võitnud mehe tänavune parim on 74.50. Ülejäänud Eesti parimad odamehed jäävad kõrvale, kaasa teevad aga lätlased Ainars Kovals ja Eriks Rags.  

Meeste kettaheites oli eilseil andmeil Eesti tugevamatest stardinimekirjas vaid Margus Hunt, kes heitnud tänavu 60.36. Seevastu kuulitõukes jätkab tänavu juba stabiilseks 20-meetri-meheks tõusnud Taavi Peetre kõrval visa üritamist ka Raigo Toompuu.

Naiste kõrgushüppes osaleb tänavu 1.92 ületanud Anna Iljuštšenko, ent tal on ka kõva konkurent – tšehhitar Barbora Lalakova, kelle isiklik rekord on koguni 1.99. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles