Vuelta katkestanud Kangert: viimased kümme päeva valutasid kõik mõeldavad kohad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert
Tanel Kangert Foto: Mihkel Maripuu

Astana meeskonna profirattur Tanel Kangert otsustas klubiga konsulteerides, et Hispaania velotuuri Vuelta tänasel etapil ta enam starti ei tule. Katkestamise hetkel 36. kohal olnud ja liidrile Alberto Contadorile enam kui tunniga kaotanud Kangert tunnistas Postimehele, et organism tõmbas hädapidurit ning velotuuri lõpuni sõitmine ei oleks kõne alla tulnud.

«Seda ei saa öelda, et tiim mind maha võttis – pigem oli see minu enda järjekindel pealekäimine. Ju nad nägid lõpuks ise ka, et minust enam sõitjat pole,» sõnas Kangert, kellelt Astana ootab osalemist 21. septembril maailmameistrivõistlustel peetavas meeskondlikus temposõidus. «Kõik mõeldavad kohad olid nii haiged, et see, kui jalad hommikul kanged tundusid, polnudki enam mingi teema. Viimased kümme päeva oli ainult täielik kannatamine ja näiteks viimased seitse päeva vaevas mind konstantne kõhulahtisus, mitte mingid medikamendid ka ei aidanud. Organism andis igast otsast märku, et nüüd aitab,» kirjeldas Kangert.

Tagantjärgi targana oleks Kangert enda sõnul võinud juba varemgi tuuri katkestada. «Muidugi oleks organism võinud seda varemgi öelda, et enam ei jõua... Eks see näitab teisalt seda, kui kaugele ma olen võimeline ennast tahtejõu pealt ajama. Aga küsimus ei olnud enam selles, millal ma boksi keeran – ma lihtsalt ei oleks suutnud seda tuuri lõpetada.»

MMi meeskondliku temposõiduni on jäänud kümmekond päeva ning selleks ajaks loodab Kangert ennast siiski käima saada. «Selle sõidu valguses oli katkestamine kõige õigem otsus, mida üldse teha sain. Eks aeg näitab, kuidas ma MMil hakkama saan, aga tegemist on tunniajase pingutusega, selle kestan ehk ikka ära. MMi nimel oligi mul vaja siin mingi nipiga mõned lisapäevad saada, nüüd sain. Treenida pole praeguses seisus mõttekas, puhkan ja paar päeva enne sõitu ajan ennast lihtsalt sõiduvormi,» lausus ta.

Juba Vuelta alguses tunnistas Kangert, et hoolimata korralikust sõidust Tour de France’il pole ta päris oma minekut sel hooajal leidnudki. «Selle põhjuseid ja tegureid on palju, aga ma ei tahaks praegu hakata oletama ja spekuleerima. Enda jaoks olen siiski asjas enam-vähem selgust saanud, see on kõige tähtsam,» sõnas Kangert.

Täna sõidetakse Vueltal 17. etapp ning velotuuri liidrisärgis jätkab Alberto Contador (Tinkoff-Saxo). Gert Jõeäär (Cofidis) asub peale 16. etappi 163. kohal, kaotust liidrile üle kolme ja poole tunni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles