Võidujooksu lõpusirge – Rock ja Kalev/Cramo ikka esirinnas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Marek Doronin (valges) jätkab pallimist Tartu Rockis, Rait Keerlese saatus püsib lahtisena.
Marek Doronin (valges) jätkab pallimist Tartu Rockis, Rait Keerlese saatus püsib lahtisena. Foto: Margus Ansu

Korvpalli Eesti meistriliiga neljast tugevamast meeskonnast on komplekteerimisega kõige kaugemale jõudnud Tartu Rock, kuid lahtisi otsi on veel kõigil.



Tänavu on Eesti korvpallis kõiksugu liikumiste, värbamiste ja ülekavaldamiste trall tavapärasest suurem. Postimees tegi pühapäevaõhtuse seisuga vahekokkuvõtte ning analüüsis, milliseid täiendusi võib veel oodata.

TARTU ROCK
Lepingud sõlmitud. Tagamängijad: Sten-Timmu Sokk, Silver Leppik, Marek Doronin, Tanel Kurbas, Kristjan Evart. Ääremängijad: Joosep Toome, Timo Eichfuss, Rain Raadik, Asko Paade. Keskmängijad: Callistus Eziukwu, Vallo Allingu.

Sarnaselt möödunud hooajaga on esimesena meeskond enam-vähem komplekteeritud Tartu Rockil. Ainsa tõeliselt suure täiendusena on oodata veel välismaalasest mängujuhi liitumist, ülejäänud liinid on juba Eesti mõistes korralikult paigas.

Rocki kõige suurem küsimus on, kes suudab täita Tanel Teinist tühjaks jäänud kohta. Tagaliini on lisandunud küll Tanel Kurbas, kuid temalt on nii kaalukat panust veel vara oodata. Eesliinis võib Janar Taltsi lahkumist korvata Joosep Toome tulekuga.

Kuid mis saab siis, kui Talts ei leiagi endale välismaal kohta? Siiani on räägitud, et sellisel juhul naaseb ta Tartusse, ent nüüd on sellel kohal Toome. Kitsaks läheks nii mänguminutite kui ka palgafondiga.

KALEV/CRAMO
Lepingud sõlmitud. Tagamängijad: Tanel Sokk, Gert Dorbek, Reimo Tamm, Kristo Orula, Marko Riis. Ääremängijad: Kaido Saks. Keskmängijad: –
Tagaliin on Kalev/Cramol sisuliselt paigas. Suure tõenäosusega tuleb sinna sobitada veel ka Gregor Arbet. Kuigi meeskond osaleb korraga kolmes sarjas ning hooaja jooksul ootab ees suur hulk mänge, tekib peatreener Aivar Kuusmaal neile kõigile mänguminutite leidmisega suuri raskusi.

Problemaatilisem on seis ääremängijate ja tsentritega. Kuigi just nende meeste õpetamiseks võetakse kolmanda treenerina palgale Martin Müürsepp, on tal esialgu hoolealuseks vaid Kaido Saks. Tõsi, kui Rait Keerles loobub Türgi meistriliigast saadud pakkumisest, saab temastki Kalev/Cramo mees. Täna võib lepingu allkirjastada Tartu Rockist üle tulnud Kristjan Kitsing.

Lisaks soovitakse tiimi täiendada vähemalt kahe välismaalasega. Postimehe andmetel on silmapiiril kõrgest klassist, kuid ka Eesti mõistes kallid mängumehed. Kuna Kalev/Cramot ootab Ühisliigas korralik hooaeg, liitub toetajatega veel üks rahakas sponsor ning klubi eelarve peaks kerkima kümne miljoni kroonini. «Nädala lõpuks tahaks välismaalastega asjad selgeks saada,» märkis Kuusmaa.

KALEV/TTÜ
Lepingud sõlmitud. Tagamängijad: Valmo Kriisa, Casey Archibald, Illimar Pilk, Margus Klementsov, Raido Roos, Kiur Akenbärg. Aaremängijad: Andre Pärn, Mooses Kaja, Erik Keedus. Keskmängijad: Kristjan Makke.

Meeskonna peatreeneri Üllar Kerde sõnul palgatakse abiks veel kaks välismaalast – mõlemad peaksid tugevdama korvialust ning nende lepingutega püütakse jõuda ühele poole alanud nädala jooksul.

«Number kolme kohale ei otsi me kedagi, ilmselt hakkame mängima kahe pika ja kolme lühikese mehega,» rääkis ta. «Välismaalased on ka pigem suured ääremängijad kui tsentrid. Meil on ju Kristjan Makke, keda pean Eesti keskmängijatest üheks parimaks.»

Leegionärid peaksid jõudma Eestisse tuleva nädala lõpuks. 23. augustil siirdub meeskond treeningulaagrisse Viljandisse. Ilmselt selgub selleks ajaks seegi, kes mängijatest peavad leppima samuti meistriliigas mängivas teises koosseisus pallimisega. Paar noort mängijat soovib Kerde siiski siduda ka põhimeeskonnaga.

«Siim Raudla, Keedus ja Kaja on sellised mehed, keda loodan sellel hooajal palju mängitada,» märkis Kerde. «Peame andma endale aru, et Rocki ja Kalev/Cramoga on raske võidelda. Nooremad mehed peavad veel karastuma.»

RAKVERE TARVAS
Kokkulepped olemas. Tagamängijad: Rain Veideman, Kristo Saage, Sven Kaldre, Oliver Metsalu. Ääremängijad: Brett McGee, Joonas Vaino, Raido Villers, Janis Vahter.  Keskmängijad: Viljar Veski.
Pealtnäha on kahe hooaja vahel kõige rohkem muutunud Tarva seis.

Lahkunud on nii olulised mehed kui Valmo Kriisa, Reinar Hallik ja Martin Müürsepp, asemele aga tulnud nooremad ja vähemalt esialgu väiksemate kogemustega mängijad. Kuid kes ootas, et peatreener Andres Sõber paneb mullu Tarva just nii mängima…

Ilmselt oli Sõbrale suur löök Kriisa lahkumine. Nüüd tuleb tal vanameistri asemele leida uus väärikas mängujuht, ainult Rain Veidemani ja Kristo Saage peale ei saa kogu koormust jätta.
Täiendamist vajaks ka korvialune. Meeskonna treeningutel käib küll Ando Tagamets, kuid tema jäämine meeskonda pole kindel. Samas pole võimatu Richard Andresoni naasmine.
«Kindlasti soovin töösse võtta ka kohalikke noori mängijaid,» kinnitas Sõber.  

Tagasi üles